Mονοκόκ Ferrari LaFerrari Aperta, κόστος πάνω από ένα εκατομμύριο!

Mονοκόκ Ferrari LaFerrari Aperta, κόστος πάνω από ένα εκατομμύριο!

Η επισκευή μιας διαλυμένης Ferrari είναι ακριβή. Και όταν πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι, ακόμα χειρότερα. Απόδειξη το μονοκόκ Ferrari Laferrari Aperta που κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!

Πολύ λίγα κομμάτια, υλικά υψηλής τεχνολογίας, σήμα με ιδιαίτερο βάρος, υψηλού επιπέδου μηχανική πολυπλοκότητα… Κι άλλα πολλά για τα οποία ένα hypercar τιμολογείται με βαριά 6ψήφια ή και 7ψήφια ποσά. Όπως η Ferrari Laferrari Aperta.

Προς επιβεβαίωση της μοναδικότητας και σπανιότητά τους, έρχεται το δίχως έκπληξη αστρονομικό κόστος που χρειάζονται επίσης για συντήρηση και ανταλλακτικά. Η ασυνήθιστη τιμή του μονοκόκ της Ferrari Laferrari Aperta αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση.

Η Ferrari Laferrari Aperta, με τιμή το 2016 λίγο πάνω από τα €2 εκατ., σήμερα σε δημοπρασία είναι διαπραγματεύσιμη για περισσότερα από πέντε!

Ferrari Laferrari Aperta

Ο ειδικός ιστότοπος ανταλλακτικών Eurospares μας επιτρέπει να συμβουλευτούμε τις τιμές των πιο ακριβών στοιχείων σε ένα σούπερκαρ. Έτσι από περιέργεια. Στην περίπτωση της Ferrari Laferrari λοιπόν, το έπαθλο δυσθεώρητου κόστους πηγαίνει στο μονοκόκ. Ένας στροφαλοφόρος άξονας κοστίζει, σχεδόν 3.000 ευρώ, όπως και κάθε καπάκι βαλβίδων, με το κιβώτιο ταχυτήτων να κοστίζει σχεδόν 110.000 ευρώ. 

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με ένα κομμάτι που είναι εξίσου τεχνολογικής αιχμής, αλλά πολύ πιο ογκώδες. Το μονοκόκ που υποστηρίζει το ιταλικό hypercar αξίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.085.450 ευρώ. Με άλλα λόγια, από μόνο του κάνει όσο τέσσερις Lamborghini Huracán Sterrato ή όσο τρεις Maserati MC20 Cielo και μια GranTurismo μαζί...

Ferrari Laferrari Aperta

Προφανώς, δεν μπορούσε ο καθένας να βάλει την υπογραφή, όσο πλούσιος κι αν ήταν, για να παραλάβει μια νέα Ferrari Laferrari Aperta. Πριν από επτά χρόνια, ο Ιταλός κατασκευαστής κράτησε τα έντυπα παραγγελίας για 120 κομμάτια και για πελάτες που είχαν ήδη υπογράψει για μια Laferrari Coupé. Και μάλιστα όχι σε όλους. Πασίγνωστοι συλλέκτες αποκλείστηκαν από το ίδιο το Maranello δι' ανάρμοστη συμπεριφορά

Το ρόουντστερ, διαθέσιμο το 2016 με τιμή λίγο πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, διαπραγματεύεται σήμερα σε δημοπρασία για περισσότερα από πέντε εκατομμύρια!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube