Επίσημο: Maserati MC20 Cielo [video]

Επίσημο: Maserati MC20 Cielo [video]

Τη Maserati MC20 τη γνωρίζαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και την ανοικτή έκδοση αυτής, Cielo, που στα Ιταλικά σημαίνει ουρανός.

Οπτικά είναι δύσκολο να την μπερδέψει κανείς με οτιδήποτε άλλο, καθώς η σχεδιαστική ταυτότητα της Maserati φωνάζει από χιλιόμετρα. Ένα ιδιαίτερο, πολύ όμορφο σχήμα, το οποίο έγινε ακόμα καλύτερο με την απομάκρυνση της οροφής. Και αυτό χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση στις επιδόσεις. Παρά την ενίσχυση που έχει δεχτεί το πλαίσιο, ώστε να εξασφαλίζει την απαραίτητη στρεπτική ακαμψία, το βάρος του αυτοκινήτου αυξήθηκε μόλις κατά 65 κιλά, σε σχέση με την κλειστή εκδοχή

Αναφορικά με την αναδιπλούμενη οροφή, ανοιγοκλείνει αυτόματα σε μόλις 12”. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, δεν είναι ο μηχανισμός αναδίπλωσης αλλά το χρωματικό, γυάλινο πάνελ που φέρει. Χάρη στην τεχνολογία υγρών κρυστάλλων διασποράς πολυμερών (PDLC) αυτό μπορεί να μετατρέπεται από διαφανές σε αδιαφανές. Και όσο για τις διαστάσεις του, η ιταλική εταιρία ισχυρίζεται πως είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία.

Για την κίνηση η Maserati MC20 Cielo συνεχίζει να χρησιμοποιεί το γνωστό Nettuno V6, ο οποίος αποδίδει 620 PS και 730 Nm. Το σύνολο της ισχύος μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Όσο για τους τροχούς 20”, είναι νέας σχεδίασης, διπλού Χ, με τη φίρμα να προσφέρει -με επιπλέον κόστος- και ανθρακονημάτινους, που κερδίζουν σε βάρος 30 ολόκληρα κιλά. Τώρα για τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε μόλις 3” (έναντι 2,9” της κλειστής εκδοχής) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 km/h (έναντι 325 km/h).

Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις, τις οποίες θα δούμε και στο model year 2023 της κλειστής MC20. Μιλάμε για τα χειριστήρια πίσω από το τιμόνι, ένα νέο διακόπτη φώτων, καθώς και επιπρόσθετα ηλεκτρονικά ασφαλείας. 

Αρχικά, η Maserati θα προσφέρει την MC20 Cielo σε μία σειρά περιορισμένης παραγωγής, PrimaSerie Launch Edition. Τα 60 αυτά αντίτυπα θα είναι βαμμένα σε έναν ειδικό χρωματισμό τριών στρώσεων, Acquamarina, ενώ θα φέρουν και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που θα τους δίνουν μία αύρα μοναδική. Αντίστοιχα και εντός, οι δερμάτινες και alcantara επενδύσεις θα διαθέτουν συγκεκριμένο χρωματισμό, ενώ ειδική επεξεργασία θα έχουν και τα λογότυπα της φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube