Το μεταχειρισμένο Volvo V70 των $20 εκατομμυρίων!

Το μεταχειρισμένο Volvo V70 των $20 εκατομμυρίων!

Πώς γίνεται ένα συμβατικό σουηδικό στέισον βάγκον να πωλείται σε τόσο εξωφρενική τιμή;

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι με διαφορά το ακριβότερο Volvo V70 (1996-2000) στην ιστορία, καθώς ο ιδιοκτήτης το διαθέτει προς πώληση στην εξωφρενική τιμή των $20.000.000 (€16.815.900). Γιατί όμως ένα συμβατικό σουηδικό στέισον βάγκον να κοστίζει τόσα χρήματα; Η απάντηση κρύβεται στις πινακίδες του μοντέλου που φέρουν την επιγραφή "New York".

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ εξέδωσε τις πρώτες πινακίδες κυκλοφορίας το 1901, όμως από το 1977 έγιναν διαθέσιμες οι προσωποποιημένες πινακίδες. Εκείνη την περίοδο ένας κάτοικος της Νέας Υόρκης πήρε την ιδέα από τον γιο του να παραγγείλει την εικονιζόμενη πινακίδα "New York". «Στα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν πρότεινα στον πατέρα μου να παραγγείλει την πινακίδα, ήξερα πως ήταν ιδιαίτερη...Απλά ποτέ δεν είχα αντιληφθεί πόσο ιδιαίτερη».

Η ξεχωριστή πινακίδα παρέμεινε στην κατοχή της οικογένειας και τοποθετήθηκε σε διάφορα αυτοκίνητα. Παρόλο που παρόμοιες διακοσμητικές πινακίδες κυκλοφορούν ως σουβενίρ σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτή είναι η μοναδική νόμιμη για χρήση στο δρόμο.

Μετά από 43 χρόνια, ο γιος και σημερινός ιδιοκτήτης αποφάσισε να πουλήσει την πινακίδα μαζί με το αυτοκίνητο που την φορά. Φυσικά ο νέος ιδιοκτήτης θα μπορεί να τη μεταφέρει σε οποιοδήποτε όχημα θελήσει, ενώ ο πωλητής αναλαμβάνει τα τέλη μεταβίβασης. Μένει να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να πληρώσει 20 εκατομμύρια για να την αποκτήσει. Αν πάντως είμασταν στη θέση του αγοραστή, θα ζητούσαμε να γίνει ένας βιολογικός καθαρισμός στο Volvo πριν από την παραλαβή του!

[Πηγή: DuPont Registry Daily]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube