Μέχρι το 2030 η γκάμα της Renault στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρική 

Μέχρι το 2030 η γκάμα της Renault στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρική 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, ανακοινώνει τον εξηλεκτρισμό της μάρκας συμπληρώνοντας πως η Dacia θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

Όλη η γκάμα των αυτοκινήτων της Renault στην Ευρώπη θα είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2030, δεσμεύτηκε ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. 

Η δήλωση του De Meo έγινε στο περιθώριο ερώτησης για το πώς βαδίζει το σχέδιο «Renaulution» που είχε ανακοινώσει η εταιρεία και με βάση το οποίο η Renault έχει δεσμευτεί να λανσάρει 24 νέα οχήματα μέχρι το 2025, να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της και να επανεφεύρει το Alpine ως ηλεκτρικό. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Groupe Renault: 14 νέα Renault έως το 2025

Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι ο De Meo είπε ότι η Dacia θα εξηλεκτριστεί «την τελευταία δυνατή στιγμή» για να διατηρήσει το χαρακτήρα της που την θέλει να δίνει στην αγορά πιο οικονομικά αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί είναι σαφές πλέον πως το κόστος εξηλεκτρισμού της γκάμας μιας αυτοκινητοβιομηχανίας επηρεάζει την τιμή των προϊόντων της, κάτι που προς το παρόν δεν το θέλει η Renault για την Dacia.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Groupe Renault: Αποκλειστικά ηλεκτρική φίρμα η Alpine

H δήλωση αυτή του Luca De Meo έρχεται καθώς η Renault ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο Mégane E-Tech Electric, 5 σουπερμίνι και 4 κόμπακτ crossover, ενώ δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι διαθέσιμα έως το 2025.

«Έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε στη μετάβαση σε μια ουδέτερη από άνθρακα βιομηχανία» είπε ο De Meo, γι' αυτό και επιταχύνουμε το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της γκάμας μας.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που έφυγε, η Renault δεσμεύτηκε πως θα τα αποκαλύψει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, αλλά ο De Meo είπε στους δημοσιογράφους ότι από τότε που εφαρμόστηκε το σχέδιο μετασχηματισμού της εταιρείας, τα πάγια κόστη της έχουν μειωθεί κατά €2 δισ. και οι πωλήσεις υβριδικών έχουν ανέβει στο 60% του συνόλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube