Κατασκοπεία σε Volvo και Scania με εμπλοκή Ρώσου διπλωμάτη!

Κατασκοπεία σε Volvo και Scania με εμπλοκή Ρώσου διπλωμάτη!

Ο φερόμενος ως κατάσκοπος πούλησε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσο διπλωμάτη.

Ένας 47χρονος άνδρας κατηγορείται για κατασκοπεία σε σουηδικές εταιρείες μεταξύ των οποίων οι Volvo Cars και Scania, καθώς συνελήφθη να δίνει πληροφορίες επί πληρωμή σε Ρώσο διπλωμάτη!

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Mats Ljungqvis που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο άντρας εργαζόταν ως σύμβουλος σε αρκετές σουηδικές εταιρείες. Χρησιμοποιούσε τη θέση του αυτή για να συλλέξει με παράνομο τρόπο απόρρητες πληροφορίες τις οποίες στη συνέχεια διέθετε προς πώληση.

Volvo

«Καθώς εργαζόταν ως σύμβουλος για τους πρώην εργοδότες του, υποψιάζομαι πως απέκτησε πρόσβαση σε υλικό με σκοπό να παρέχει πληροφορίες σε μια εξωτερική δύναμη, η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι η Ρωσία. Ο άντρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ρώσο διπλωμάτη, αφού είχε μόλις λάβει 27.800 σουηδικές κορώνες (2.755 ευρώ) από τον διπλωμάτη.» δήλωσε ο εισαγγελέας, Mats Ljungqvis.

Σουηδικά μέσα αναφέρουν πως ο φερόμενος ως κατάσκοπος ήταν Σουηδός, όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του. Οι πληροφορίες που έδωσε στον Ρώσο διπλωμάτη αφορούσαν την αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars και την κατασκευάστρια φορτηγών Scania. Η Volvo δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα όμως εκπρόσωπος της Scania παραδέχθηκε πως ο κατηγορούμενος εργαζόταν για αυτήν ως σύμβουλος.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άντρας μετέφερε αρχεία από τους υπολογιστές στους οποίους εργαζόταν σε δικό του USB stick ενώ τραβούσε φωτογραφίες από τις οθόνες. Αν τελικά καταδικαστεί, ο κατηγορούμενος μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube