Η VW θέλει το Wolfsburg να γίνει «ατμομηχανή» της ηλεκτροκίνησης έως το 2024

Η VW θέλει το Wolfsburg να γίνει «ατμομηχανή» της ηλεκτροκίνησης έως το 2024

Η Volkswagen εξελίσσει ένα κορυφαίο ηλεκτρικό sedan που θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg από το 2026.

H Daniela Cavallo, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργασιών του Ομίλου Volkswagen, θέτει ως στόχο την προώθηση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Wolfsburg, έτσι ώστε έως το 2024, η VW να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Οι δηλώσεις έγιναν στην εφημερίδα Braunschweiger Zeitung, με την Daniela Cavallo να τονίζει πως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών  και η πανδημία της COVID-19 μείωναν την παραγωγή στο εργοστάσιο φέτος και η εταιρεία πρέπει να φτιάξει ένα νέο μοντέλο για να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της.

Χρειαζόμαστε μια ταχύτερη πορεία προς την ηλεκτρική κινητικότητα, ανέφερε η Cavallo, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί το 2024. Σε αυτό το πλαίσιο, η VW εξελίσσει ένα κορυφαίο ηλεκτρικό sedan που θα κατασκευάζεται στο Wolfsburg από το 2026.

Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Wolfsburg πιο σύντομα, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού του εργοστασίου, όπου προς το παρόν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε βάρδιες μειωμένου ωραρίου. 

Να σημειώσουμε πως η VW, όπως και όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι σε φάση αναδιάρθρωσης του εργατικού τους δυναμικού, καθώς το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση θα οδηγήσει τόσο σε απολύσεις όσο και σε αναδιάταξη αναγκών και εργατικού δυναμικού. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube