Η Tesla αύξησε κατά 912% τις πωλήσεις της στη Γερμανία

Η Tesla αύξησε κατά 912% τις πωλήσεις της στη Γερμανία

Η Tesla μετά τις μεγάλες μειώσεις τιμών στα μοντέλα της, είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται στη γερμανική αγορά, αφήνοντας τον εγχώριο ανταγωνισμό με το στόμα ανοιχτό.

Tesla

Η Tesla μειώνοντας σημαντικά τις τιμές πώλησης στα αυτοκίνητα της έκανε ομολογουμένως μια κίνηση ματ στη σκακιέρα των ηλεκτρικών μοντέλων. Κάτι που αποδεικνύεται και στην πράξη με τις πωλήσεις της στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, τη γερμανική, να σημειώνουν άνοδο κατά 912% τον Ιανουάριο του 2023 σε σχέση με αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική φίρμα πούλησε 4.241 αυτοκίνητα τον πρώτο μήνα του 2023 έναντι 419 που είχε ταξινομήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Είτε συμφωνεί κανείς με το φαινόμενο «Tesla» είτε διαφωνεί, δε μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι ο Elon Musk έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας με την ίδρυση της αμερικανικής φίρμας. 

Elon Musk

Η Tesla, αυτή τη στιγμή «αξίζει» χρηματιστηριακά, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο κατασκευαστή και παρά τις όποιες αμφιλεγόμενες επιλογές του εκκεντρικού ιδιοκτήτη της, συνεχίζει να ηγείται της ηλεκτρικής επανάστασης στον κλάδο.

Πρόσφατα δε, με την απόφαση του Elon Musk να μειώσει –παγκοσμίως- τις τιμές πώλησης των μοντέλων της, πάγωσε τον ανταγωνισμό ο οποίος κακά τα ψέματα, «δυσκολευέται» να ακολουθήσει αυτήν την τακτική. Επιλογή, που μπορεί να του στοιχίσει. Και μάλιστα ακριβά.

Όσοι καταναλωτές ενδιαφέρονται για την απόκτηση ηλεκτρικού μοντέλου είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα επισκεφθούν μια έκθεση της Tesla. Οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν χτυπήσει κόκκινο σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η φίρμα. Και σε αγορές μάλιστα όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Όπως της Κίνας και της Γερμανίας. Στην τελευταία μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Ιανουάριο του 2023 η Tesla είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 912%!

Tesla

Από 419 αυτοκίνητα που ταξινόμησε τον Ιανουάριο του 2022, έφθασε στα 4.241 αυτοκίνητα φέτος. Ο όμιλος VW δήλωσε πρόσφατα πως δε θα ακολουθήσει αυτό το παιχνίδι της μείωσης τιμών. Mercedes-Benz και BMW, δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα. Άπαντες όμως θα πρέπει να ζυγίσουν πολύ καλά τις επιλογές τους. 

Γιατί η Tesla τους χτυπά εντός έδρας. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες «ενδείξεις» του Φλεβάρη, πάει και για νέο ρεκορ πωλήσεων, ανώ των 8.000 οχημάτων στη γερμανική αγορά! Εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι και το γεγονός ότι η Tesla, υπόσχεται και μικρό χρόνο παράδοσης των νέων μοντέλων της! Από τρεις μήνες που ήταν κατά μέσο όρο το 2022, στον ένα μήνα το 2023. 

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι με τις μειώσεις αυτές των τιμών της, η Tesla απαξιώνει τα μοντέλα της ως μεταχειρισμένα. Ίσως να’ χουν και δίκιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κίνηση της αυτή δεν ήταν «σωστή» για όσους αγόρασαν αυτοκίνητα της ακόμα και μια μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση της μείωσης των τιμών... 

Αυτό όμως δεν επηρρεάζει τους εν δυνάμει αγοραστές, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Άρα το εγχείρημα πέτυχε. Ο Elon Musk θα μαζέψει το περισσότερο χρήμα (ξανά) από την πίτα των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων. 

Tesla

Όταν πριν μερικά χρόνια, ο Sandy Munro (κορυφαίος μηχανικός με ειδίκευση στις γραμμές συναρμολόγησης και παραγωγής), υποστήριξε ότι η Tesla είναι σε θέση να μειώσει τα περιθώρια κέρδους της στο μισό, πουλώντας διπλάσια και κερδίζοντας εν τέλει πολύ περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή στο χώρο, έπεσαν να τον φάνε. Τώρα μάλλον θα ακούσουν με περισσότερη προσοχή την επόμενη πρόβλεψη του.   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube