Η SAIC επιβεβαιώνει συνεργασία με Audi για κοινή πλατφόρμα EV

Η SAIC επιβεβαιώνει συνεργασία με Audi για κοινή πλατφόρμα EV

Ο κινεζικός όμιλος SAIC επιβεβαίωσε επίσημα ότι μελετά κοινή χρήση πλατφόρμας για ηλεκτρικά οχήματα με την Audi. Όμως οι ρόλοι έχουν πλέον αντιστραφεί.

Audi SAIC

Η SAIC φλερτάρει την Audi εδώ και πολλά χρόνια, με στόχο να γίνει ο δεύτερος συνεργάτης της στην Κίνα ύστερα από την FAW. 

Το 2022, παραδόθηκαν τελικά τα πρώτα αντίγραφα του A7L (4θυρη έκδοση του A7) και η κοινοπραξία SAIC-Audi προσφέρει πλέον και άλλα μοντέλα που προορίζονται για την κινεζική αγορά, όπως το Q5 eTron (μίξη Q4 και Volkswagen ID.6) και το Q6 (ξάδερφος του VW Terramont/ Atlas).

H Scalable Systems Platform της Audi αργεί για να ανταποκριθεί στον επείγοντα χαρακτήρα της στιγμής. Οπότε η κορυφαία ηλεκτρική αρχιτεκτονική της SAIC αποτελεί μια πολύ καλή λύση.

Αλλά αυτή η συνεργασία αποκτά τώρα νέο πρόσωπο, Δεν είναι πλέον η SAIC που φλερτάρει την Audi, αλλά ο Γερμανός κατασκευαστής που έρχεται να ζητήσει αρωγή από τον Κινέζο συνεργάτη της για πρόσβαση στις τεχνολογίες του.

Audi SAIC

Ο όμιλος της Σαγκάης επιβεβαίωσε έτσι ότι συνεργάζεται με τον Γερμανό εταίρο του σε ένα πρότζεκτ «για μια κοινή πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα». Μια ωραιοποιημένη επίσημη επιβεβαίωση που όμως δεν συγκαλύπτει τα γεγονότα: Η γερμανική φίρμα θα χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα SAIC για μελλοντικά μοντέλα της. Η βάση του IM L7, ναυαρχίδας του κινεζικού ομίλου, φαίνεται η πιο πιθανή.

Η Audi δεν θα είναι ο πρώτος ξένος κατασκευαστής που θα πουλά ένα όχημα κινεζικής «προέλευσης» με το σήμα της. Η Ford, η General Motors, η Mitsubishi, η Honda και η Toyota το έχουν ήδη δοκιμάσει. Αλλά κάτι τέτοιο, προερχόμενο από το Ingolstadt, από την Audi δηλαδή με το σλόγκαν «Vorsprung Durch Technik», ενέχει έναν πολύ δυνατό συμβολισμό.

Ωστόσο, για να είμαστε και δίκαιοι, δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα νέα ηλεκτρικά Audi πάνω στην πλατφόρμα του IM L7, θα προορίζονται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά ή αν επίσης θα εξάγονται.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube