Ετοιμάζεται το Audi Q6 Sportback e-tron

Ετοιμάζεται το Audi Q6 Sportback e-tron

Για πρώτη φορά ένα καμουφλαρισμένο Audi Q6 Sportback e-tron εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο. Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2024.

Ο Γερμανός κατασκευαστής φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του Audi Q6 Sportback e-tron, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αγορές το 2024. Το νέο ηλεκτρικό κουπέ SUV θα λανσαριστεί λίγο αργότερα από το αδελφάκι του, το Q6 e-tron του οποίου οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2023.

Για πρώτη φορά ο φακός απαθανάτισε ένα πρωτότυπο εξέλιξης του νέου Audi Q6 Sportback e-tron. Αν και το μοντέλο είναι έντονα καμουφλαρισμένο μπορούμε να διακρίνουμε την κουπέ γραμμή της οροφής του. Επιπλέον, τα LED φώτα εμπρός και πίσω ακολουθούν τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του κατασκευαστή που έχουμε συναντήσει και στο μικρότερο Audi Q4 Sportback e-tron

Audi Q6 Sportback e-tron

Το Audi Q6 Sportback e-tron βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric). Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα εξελίχθηκε από τις Audi και Porsche και θα χρησιμοποιηθεί και από την επερχόμενη Porsche Macan.

Το Ingolstadt δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά το πρωτότυπο A6 Αvant e-tron που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες και θα χρησιμοποιεί και αυτό την πλατφόρμα PPE θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 469 PS και 800 Νm ροπής, μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε να δούμε στο Q6 Sportback e-tron.

Στρεφόμενοι και πάλι στο A6 Αvant e-tron, οι ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, με την Audi να υπόσχεται αυτονομία 700 km στον κύκλο WLTP. Σε φορτιστή ισχύος 270 kW, με φόρτιση διάρκειας 10 λεπτών μπορούν να προστεθούν 300 km αυτονομίας.

Τέλος, φήμες θέλουν μετά το λανσάρισμα του Q6 Sportback e-tron το 2024 να ακολουθεί και η καυτή έκδοση RS του ηλεκτρικού SUV.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube