Επίσημο: VW Atlas 2018, το νέο μεγάλο 7θέσιο crossover για τη Β. Αμερική

Επίσημο: VW Atlas 2018, το νέο μεγάλο 7θέσιο crossover για τη Β. Αμερική

Η Volkswagen παρουσίασε το ολοκαίνουργιο μεγάλο crossover της, το Atlas, λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο LA Auto Show 2016.

Αρχικά αναγνωριζόμενο ως Teramont, το νέο VW Atlasπου μόλις προχθές η εταιρεία μας έδωσε video-teaserδιαθέτει τρεις σειρές καθισμάτωνστοχεύοντας να ικανοποιήσει την πεινασμένη πελατεία των SUV στις ΗΠΑ και στον Καναδά.


Με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Chattanooga, στο Tenneessee, το νέο Atlas υποστηρίζεται από τη σπονδυλωτή πλατφόρμα του γκρουπ VW Modular Transverde Matrix (MQB). Το μήκος του υπερβαίνει τα πέντε μέτρα (5,04 m), το πλάτος του αγγίζει τα δύο (1,98 m), ενώ και το ύψος του είναι μεγάλο, στα 1,77 m. Διαστάσεις που το καθιστούν το μεγαλύτερο Volkswagen που πωλείται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Με το λανσάρισμά του, το Atlaς μπορείς να το επιλέξεις μέσα από μια γκάμα δύο κινητήρων. Ο μικρότερος είναι ένας δίλιτρος 4κύλινδρος τούρμπο που αποδίδει 238 άλογα και συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν. Για όποιον θα ήθελε περισσότερη ισχύ και δεν μπορεί να διαχωρίσει τη θέση του από την αγάπη των Αμερικανών για τα πολλά κυβικά, υπάρχει κι ένας 6κύλινδρος 3,6λιτρος με 280 άλογα, επίσης διαθέσιμος με το ίδιο 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το 4κύλινδρο μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί μόνο με εμπρός κίνηση, ενώ το V6 διατίθεται και ως τετρακίνητο με σύστημα 4MOTION. Αυτό το τελευταίο υποστηρίζεται από σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων που αλλάζει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις συνθήκες.

Βέβαια, το σημείο-κλειδί αυτού του μεγάλου SUV είναι η ικανότητά του να μεταφέρει επτά επιβάτες με την διάταξη τριών σειρών στα καθίσματα. Μια καμπίνα που θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων, καθώς η VW λέει ότι το Atlas προσφέρει χώρο για επτά ενηλίκους και αποσκευές, και κάνει χρήση αναδιπλούμενων καθισμάτων στην τρίτη σειρά.

Ο οδηγός έχει εμπρός του ένα ψηφιακό κόκπιτ και στη διάθεσή του το σύστημα πολυμέσων της εταιρείας Car-Net. Το set-up αυτού του infotainment υποστηρίζει Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink και συνδυάζεται με ένα premium ηχοσύστημα Fender με 12 ηχεία και ενισχυτή 480w.
 

Μεταξύ των συστημάτων ασφαλείας του νέου VW Atlas 2018 περιλαμβάνεται το Automatic Post-Collision Braking System, κάνοντας το νέο crossover το πρώτο αυτοκίνητο στην κλάση του με τέτοιο εξοπλισμό. Επιπλέον, το Atlas διαθέτει στον εξοπλισμό του Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Blind Spot Monitor, Lane Departure Warning και Autonomous Emergency Braking.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο, ο Hinrich J. Woebcken, επικεφαλής του VW North America Region, είπε: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο ογκώδες Volkswagen που κατασκευάσαμε ποτέ στις ΗΠΑ, προσφέροντας ξεχωριστό ντιζάιν και κατασκευαστική δεινότητα για την οποία είμαστε γνωστοί, και τώρα με χώρο για επτά. Το Atlas σηματοδοτεί ένα ολοκαίνουργιο μεγάλο ταξίδι για τη Volkswagen, προκειμένου να εισέλθει στην καρδιά της αμερικανικής αγοράς».

Το νέο Volkswagen Atlas 2018 θα λανσαριστεί εμπορικά την προσεχή άνοιξη, με την τιμή του να ανακοινώνεται λίγο πριν από το επίσημο λανσάρισμα.

[Πηγή VW North America Region]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube