Η Rivian καθ΄οδόν για την Ευρώπη; [video]

Η Rivian καθ΄οδόν για την Ευρώπη; [video]

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο Bloomberg TV, ο επικεφαλής της Rivian, RJ Scaringe δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του για την ευρωπαϊκή αγορά. Ένα μεγάλο συμβόλαιο με την Amazon επιτρέπει στη φίρμα να έχει επιχειρησιακή βάση στη Γηραιά Ήπειρο.

Rivian

Η ζήτηση υπάρχει στην Ευρώπη και η Rivian το γνωρίζει. Οι λάτρεις των pick-up θα μπορούσαν να σαγηνευτούν από το 100% ηλεκτρικό R1T

Το ίδιο ισχύει και για το SUV της φίρμας, το R1S, για το οποίο πολλοί πελάτες ρωτούν πότε θα είναι διαθέσιμο στη Γηραιά Ήπειρο.

Αμερικανοί ιδιοκτήτες Rivian R1T  που μετακόμισαν στην Ευρώπη, μπήκαν στον κόπο να φέρουν το όχημα μαζί τους

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rivian δήλωσε πρόσφατα ότι η φίρμα έχει πλέον «μια επιχειρησιακή βάση στην Ευρώπη», η οποία περιλαμβάνει εξυπηρέτηση μετά την πώληση και προμήθεια ανταλλακτικών. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η ιδέα ήταν να προχωρήσουν παραπέρα για να επιτρέψουν την επέκταση της εταιρείας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της Rivian είναι αυτή τη στιγμή καθ’ οδόν προς την Ευρώπη. Πρόκειται για φορτηγάκια ντελίβερι που αγοράστηκαν από την Amazon. Μην ονειρεύεστε, όμως. Δεν θα υπάρξει διάθεση των R1S και R1T στη λιανική.

Rivian Amazon

Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο ότι αποτελεί μέρος των σχεδίων της Rivian να επιτεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα οχήματα που βασίζονται στο R2 πάντως, θα πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος μιας ενδεχόμενης ευρωπαϊκής επέκτασης.

Ο RJ Scaringe λέει ότι, «η συνεργασία μας με την Amazon μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια υποδομή υποστήριξης με δυνατότητες διανομής ανταλλακτικών και σέρβις. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για εμάς προκειμένου να ανοίξουμε αυτές τις αγορές και επομένως είναι η αρχή μιας στρατηγικής για να εδραιωθούμε στην Ευρώπη με τα προϊόντα μας».

Παρά το ρεκόρ του δεύτερου 3μήνου του 2023, η Rivian παραμένει επιφυλακτική και δεν θέλει να δίνει «ψεύτικες υποσχέσεις». Μια αποστροφή που είχε στόχο τον Elon Musk; Πιθανόν. Ο RJ Scaringe πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να διαταράξουν την παραγωγή. «Η αλυσίδα εφοδιασμού είναι υγιής, αλλά πρέπει να προστατευτούμε από μερικά άγνωστα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν», είπε.

Rivian R1T και R1S

Το αφεντικό της αμερικανικής φίρμας διευκρινίζει ότι η καταναλωτική προσφορά θα αυξηθεί δυσανάλογα σε σχέση με την εμπορική πλευρά. Ειδικά με την άφιξη του R2. Τον περασμένο μήνα, η Claire McDonough, οικονομική διευθύντρια της Rivian, δήλωσε ότι το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV θα κοστολογείται μεταξύ 40.000 και 60.000 δολαρίων και η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026.

Η Rivian δεν το κρύβει: Η ιδέα είναι να πετύχει έναν νέο στόχο. Η γκάμα R2 θα πρέπει να αναπαράγει πολλά μοντέλα, περιλαμβανομένου τουλάχιστον ενός SUV. Αυτή είναι μια παραλλαγή των R1S και R1T που θα μπορούσε να προσελκύσει τον ευρωπαϊκό στόχο. Είναι επίσης ο τρόπος της Rivian να δημιουργεί περισσότερο όγκο -ακόμα και στην περίπτωση που τα νούμερα είναι ικανοποιητικά. 

Rivian R1S

Κατά το δεύτερο 3μηνο του 2023, η αμερικανική φίρμα παρήγαγε 13.992 ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιό της στο Normal στο Illinois. Νούμερο μεγαλύτερο κατά 218% απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube