Η Rivian είναι η μάρκα με τους πιο ευχαριστημένους αγοραστές

Η Rivian είναι η μάρκα με τους πιο ευχαριστημένους αγοραστές

Σύμφωνα με το Consumer Reports, το 86% των ιδιοκτητών της Rivian θα αγόραζε κι άλλο μοντέλο της μάρκας.

Rivian

Η Rivian είναι η πιο αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων, αναφέρει πρόσφατη έρευνα που αφορά τη χρονιά που μας πέρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μελέτη δείχνει ότι το 86% των ιδιοκτητών Rivian, θα αγόραζαν ευχαρίστως κι άλλο μοντέλο από την ίδια μάρκα. Κι αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην ετήσια έρευνα του 2023, το  Consumers Reports επικεντρώθηκε σε πέντε τομείς: Άνεση, οδήγηση, χώροι, χρηστικότητα και κόστος. Συμμετείχαν περισσότερα από 330.000 οχήματα, κατασκευής 2021 έως 2024 κι η Rivian είναι αυτή που χαμογέλασε εν τέλει.

Μπροστά από τόσους παραδοσιακούς κατασκευαστές, η Rivian ικανοποιεί τους αγοραστές της περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα

Την ακολουθεί η Mini (77%), η οποία εκτινάχθηκε 11 θέσεις στο σκαλί του βάθρου, ενώ η μητρική της BMW είναι τρίτη στη λίστα (76%). Η γερμανική μάρκα ακολουθείται από την Porsche (76%), την Tesla (74%), την Genesis και τη Lexus με 73%, τη Subaru (70%), ενώ στην όγδοη θέση ισοβαθμούν Ram, Honda, Chevrolet και Toyota. 

Rivian

Ομολογούμε ότι περιμέναμε κάτι παραπάνω από την τελευταία. Μετά την πρωτιά στις παγκόσμιες πωλήσεις και με τέτοια  φήμη περί αξιοπιστίας, 31% των ιδιοκτητών δεν θα ξαναγόραζε κι άλλο Toyota.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Rivian καθ΄οδόν για την Ευρώπη;

Στο κάτω μέρος της λίστας, οι πέντε λιγότερο προτιμητέες μάρκες είναι η Infiniti (43%), η Volkswagen (51%), η Nissan (55%), η Jeep (58%), ενώ την πέμπτη θέση μοιράζονται η Audi κι η Mercedes-Benz με 59%. 

Rivian

Πώς θα μπορέσει να κεφαλοποιήσει την επιτυχία της η Rivian; O δισεκατομμυριούχος George Soros έχει επενδύσει $2 δισεκατομμύρια στην αμερικανική EV εταιρεία, αλλά η Rivian έχει χασούρα $33 χιλιάρικα για κάθε μοντέλο που πουλάει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 33.000 δολάρια μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

Επί του παρόντος, η γκάμα της περιλαμβάνει το R1T και το R1S. Το πρώτο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό pick-up που ανταγωνίζεται το Ford F-150 Lightning και το Tesla Cybertruck.

Rivian

Το R1S είναι ένα ηλεκτρικό SUV, με την εταιρεία να ετοιμάζει ένα μικρότερο ηλεκτρικό SUV που θα ονομάζεται R2 και θα ανταγωνίζεται το Tesla Model Y.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube