Ο George Soros επένδυσε $2 δισ. στη Rivian Automotive

Ο George Soros επένδυσε $2 δισ. στη Rivian Automotive

O δισεκατομμυριούχος George Soros αγόρασε 20 εκατ. μετοχές της Rivian το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros αγόρασε σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές της startup Rivian Automotive Inc (RIVN.O) το τελευταίο τρίμηνο του 2021, όπως έδειξε η πρόσφατη δημοσιοποίηση κατοχής τίτλων στις ΗΠΑ. 

Οι 19.835.761 μετοχές, αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων (το διάστημα που τις αγόρασε), καθιστούν τη Soros Fund Management μεταξύ των πιο σημαντικών επενδυτών της εταιρείας. Η Rivian, η οποία ανήκει κατά 20% στην Amazon.com Inc, αναμένεται να παρέχει στην Amazon περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά.

Να θυμίζουμε πως η Rivian ξεκίνησε τη διάθεση των μετοχών της στις 25 Νοεμβρίου του 2021 μετά από άδεια των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 

Οι αρχικές προβλέψεις έλεγαν πως η αμερικανική start up, θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 80 δισ. δολάρια, τουλάχιστον βάσει των όσων υποστηρίζουν τόσο οικονομικοί αναλυτές της αγοράς όσο και η Goldman Sachs. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η νεοσύστατη φίρμα θα αξίζει περισσότερο από τη Ford ή τη GM!

To παράδοξο βέβαια στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός πως η Rivian μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν είχε παραδώσει ακόμα ούτε ένα αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε πελάτη της παγκοσμίως!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rivian: Το πρώτο R1T κύλησε από τη γραμμή παραγωγής

Πάντως οι μετοχές της Rivian υποχώρησαν 9% την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου έχοντας σημειώσει πτώση 43% από την αρχή της χρονιάς. Η τιμή της μετοχής υποχωρεί 67% από το υψηλό των 179,46 δολαρίων που έφτασε στις 16 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube