Η νέα Mercedes-Benz EQG θα γυρνάει γύρω από τον εαυτό της! [video]

Η νέα Mercedes-Benz EQG θα γυρνάει γύρω από τον εαυτό της! [video]

H νέα Mercedes-Benz EQG θα διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ δίνοντας της τη δυνατότητα να γυρνάει γύρω από τον εαυτό της.

Mercedes-Benz EQG

Ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αφιερώσει περισσότερο από το 75% της επένδυσής του στην ανάπτυξη των κορυφαίων μοντέλων όπως η S-Class, G-Class και AMG. Και κατά τα φαινόμενα περιλαμβάνεται και η Mercedes-Benz EQG

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η νέα γενιά της Mercedes-Benz G-Class θα είναι ηλεκτρική και θα παρουσιαστεί το 2025. Ωστόσο, πρόσφατα  στην παρουσίαση «Economics of Desire» προβλήθηκαν στιγμιότυπα από τις δοκιμές εξέλιξης μιας καμουφλαρισμένης Mercedes-Benz EQG. Kατά τη διάρκεια του βίντεο, το ηλεκτρικό off-roader επιδεικνύει την στροφή «G», την ικανότητα δηλαδή που έχει το αυτοκίνητο να στρίβει γύρω από τον εαυτό ως άρμα μάχης.

Η μανούβρα Tank Turn γίνεται εφικτή με τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ (ένα για κάθε τροχό) που διαθέτει η Mercedes-Benz EQG.

Mercedes-Benz EQG

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι η EQG θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτο πίσω άξονα ειδικά εξελιγμένο για το μοντέλο. Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο παραγωγής να έχει τη δυνατότητα να γυρίσει γύρω από τον εαυτό του. Πριν από περίπου τρία χρόνια η αμερικανική Rivian μας παρουσίασε σε βίντεο τη λειτουργία Τank Turn η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα στα pick-up R1T και το SUV R1S.

Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η EQG θα εξοπλίζεται με μπαταρίες που χρησιμοποιούν ιόντα με βάση το πυρίτιο και έχουν 20% έως 40% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες που εξοπλίζουν σήμερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  Η G-Class θα είναι έτσι η πρώτη πρόταση στην οποία θα εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία, τουλάχιστον από την πλευρά της Mercedes-Benz.

Τέλος, όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε το EQG concept στο IAA Mobility Show του Μονάχου το 2021 μας πληροφόρησε ότι θα διαθέτει ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων που θα παρέχει στο ηλεκτρικό μοντέλο δύναμη και ελκτική ικανότητα αντάξια της ιστορίας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube