Με νέας τεχνολογίας μπαταρίες η Mercedes-Benz EQG

Με νέας τεχνολογίας μπαταρίες η Mercedes-Benz EQG

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz G-Class θα είναι ηλεκτρική και θα χρησιμοποιεί νέας τεχνολογίας μπαταρίες με βάση το πυρίτιο.

H Mercedes-Benz έχει ήδη πάρει την απόφαση ώστε η επόμενη γενιά της εμβληματικής της G-Class να είναι ηλεκτρική. Τώρα όμως η είδηση είναι πως η EQG θα χρησιμοποιεί την επόμενη γενιά τεχνολογίας μπαταριών. Αυτό γιατί στην παρούσα φάση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για όλους τους κατασκευαστές να προσφέρουν ηλεκτρικά μοντέλα μεγάλων διαστάσεων, αφού επιβαρύνονται με επιπλέον βάρος και περιορίζεται παράλληλα η ενεργειακή τους απόδοση από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται.

Τη λύση φαίνεται να δίνει τελικά ένας πρώην μηχανικός της Tesla, ο οποίος έχει ιδρύσει την εταιρεία Sila Nanotechnologies. Η Mercedes-Benz που είναι μέτοχος σε αυτή την εταιρεία αποτελεί έναν από τους πρώτους της πελάτες, με την εταιρεία ωστόσο να συνεργάζεται και με την BMW.

Η Sila Nanotechologies, με έδρα την Καλιφόρνια, κατασκευάζει μπαταρίες που χρησιμοποιούν ιόντα με βάση το πυρίτιο και έχουν 20 έως 40% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες που εξοπλίζουν σήμερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. To πυρίτιο που αντικαθιστά σε κάποιο ποσοστό τον γραφίτη, δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, αφού και άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Tesla το χρησιμοποιούν ήδη, όμως στην προκειμένη περίπτωση αυτό θα αποτελεί τη βάση της σύστασης των νέων μπαταριών.

 Η G-Class θα είναι έτσι η πρώτη πρόταση στην οποία θα εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογία, τουλάχιστον από την πλευρά της Mercedes-Benz, με το μοντέλο να παρουσιάζεται το 2025. Όπως δήλωσε και ο Chief Technology Officer της Mercedes-Benz, Markuw Schaefer σχετικά, μέσω αυτής της τεχνολογίας, ανοίγονται νέοι δρόμοι και αλλάζει όλο το παιχνίδι γύρω από την ανάπτυξη των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube