"Tank Turn" by Rivian [video]

"Tank Turn" by Rivian [video]

Η Rivian μας παρουσιάζει την ευκινησία των ηλεκτρικών R1T και R1S.

Η start up εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian μας παρουσιάζει σε βίντεο την λειτουργία "Tank Turn" που διαθέτουν το pick-up R1T και το SUV R1S.

Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα διαθέτουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με συνολική ισχύ κοντά στους 800 ίππους. Έτσι έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν ανεξάρτητα και να χαρίζουν τρομερή ευκινησία. Η Rivian έχει κατοχυρώσει νομικά τις ονομασίες "Tank Turn" και "Tank Steer" από τον Οκτώβριο του 2018, λειτουργίες που είναι διαθέσιμες με τις ρυθμίσεις για κίνηση σε λάσπη ή χώμα.

Τα δύο αυτά μοντέλα, που θα είναι τα πρώτα μιας ολόκληρης σειράς, είναι χτισμένα πάνω σε μια πλατφόρμα τύπου "skateboard", η οποία είναι σπονδυλωτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα διαφορετικού τύπου και διαστάσεων. Το R1T έχει μήκος 5,465 m, λίγο μεγαλύτερο από της Mercedes-Benz X-Class.

H μπαταρία της Rivian είναι τοποθετημένη χαμηλά, στο δάπεδο της πλατφόρμας. Στο R1T θα έχει χωρητικότητα 130 kWh, δίνοντας αυτονομία 480 km, ενώ θα υπάρχει και η “mega pack” 180 kWh που θα δίνει αυτονομία πάνω από 640 km. Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα, θα διατεθεί και βασικό μοντέλο με μπαταρία 105 kWh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube