Η Land Rover κερδίζει τη δικαστική μάχη με την Landwind

Η Land Rover κερδίζει τη δικαστική μάχη με την Landwind

Στοπ στην παραγωγή και τις πωλήσεις του Landwind X7, τον κλώνο του Range Rover Evoque.

Μετά από μακροχρόνια μάχη στις δικαστικές αίθουσες, η Land Rover δικαιώνεται απέναντι στην κινεζική Landwind η οποία αντέγραψε εμφανώς το σχέδιο του Range Rover Evoque πρώτης γενιάς για το δικό της μοντέλο Landwind X7 που παρουσιάστηκε το 2015.

Το δικαστήριο Beijing Chaoyang District Court απεφάνθη πως το Range Rover Evoque είχε πέντε μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία αντέγραψε η Jiangling (στην οποία ανήκει η Landwind). Έτσι, αναγκάζει την κινεζική εταιρεία να σταματήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις του μοντέλου, αλλά και να πληρώσει μια αποζημίωση στην Land Rover.

Το Landwind X7 που εκτός από τον εξωτερικό σχεδιασμό έχει και παραπλήσιες εξωτερικές διαστάσεις με το βρετανικό μοντέλο, πωλούνταν όλο αυτό το διάστημα στην αγορά της Κίνας με αρχική τιμή που πλησίαζε το 1/3 της τιμής του Range Rover Evoque. Στις φωτογραφίες βλέπετε το πιο πρόσφατο facelift του X7 με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και άλλες λεπτομέρειες οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτινάξουν από πάνω του την φοβερή ομοιότητα με το Evoque.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Crash Of The Year: Range Rover Evoque εναντίον Landwind X7

Landwind X7

Σύμφωνα με την Jaguar Land Rover, αυτή είναι η πρώτη υπόθεση σε δικαστήριο της Κίνας που δικαιώνει μια εταιρεία από το εξωτερικό στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Ο Keith Benjamin, υπεύθυνος νομικών υποθέσεων της Jaguar Land Rover δήλωσε: "Καλωσορίζουμε αυτή την απόφαση των δικαστηρίων του Πεκίνο, η οποία ενδυναμώνει περαιτέρω την θέλησή μας για επενδύσεις στην Κίνα και την πίστη μας στη δικαιοσύνη για υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων στα κινεζικά δικαστήρια.

"Η απόφαση αυτή είναι ένα καθαρό δείγμα του νόμου που εφαρμόζεται σωστά για την προστασία των καταναλωτών και των δικαιωμάτων τους έτσι ώστε να μην παραπλανούνται, καθώς και την προστασία των επιχειρηματικών επενδύσεων στον σχεδιασμό και την καινοτομία."

Range Rover Evoque

Να θυμίσουμε πως η Land Rover παρουσίασε πριν λίγο καιρό την δεύτερη γενιά του Range Rover Evoque η οποία όμως έχει έντονες σχεδιαστικές αναφορές στο πρωτότυπο μοντέλο.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube