LandWind X7: Παρουσιάστηκε και επίσημα ο κινέζος κλώνος του Evoque και ξεκινούν οι πωλήσεις του

LandWind X7: Παρουσιάστηκε και επίσημα ο κινέζος κλώνος του Evoque και ξεκινούν οι πωλήσεις του

Η Land Rover προσπάθησε να εμποδίσει νομικά την παραγωγή του Land Wind X7, αλλά δεν τα κατάφερε και ο κινέζικος κλώνος του Range Rover Evoque βγαίνει στην αγορά με τις πωλήσεις του στην Κίνα να ξεκινούν τον άλλο μήνα.

Το LandWind X7, ο πολυσυζητημένος κινέζικος κλώνος του Range Rover Evoque, παρουσιάστηκε στην τελική του μορφή και είναι έτοιμο για το λανσάρισμά του στην αγορά της Κίνας που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Το νέο κινεζικό SUV αποτέλεσε πηγή έντονης νομικής διαμάχης μεταξύ της Jaguar Land Rover και τις LandWind, με τον βρετανικό όμιλο να κατηγορεί –όχι άδικα΄- την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ότι το X7 είναι ένα ακριβές αντίγραφο του Range Rover Evoque, το οποίο ήδη διατίθεται στην κινεζική αγορά.

Τα δικαιολογημένα παράπονα της Jaguar Land Rover δεν βρήκαν ευήκοα ώτα στις κινεζικές αρχές, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του βρετανικού ομίλου, Ralf Speth, να δηλώσει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ανήμπορες να σταματήσουν τους κινέζους κατασκευαστές από το να κλέβουν τη σχεδιαστικές τους επιλογές.

“Προσωπικά, πιστεύω ότι η Κίνα έχει αρκετά δημιουργικά μυαλά και τις μηχανολογικές δυνατότητες να κάνει δικά της πράγματα και δεν χρειάζεται να συνεχίζει πλέον να αντιγράφει τον υπόλοιπο κόσμο” δήλωσε ο Speth στην ινδική έκδοση του περιοδικού Autocar. “Από τη μεριά μας, οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το σταματήσουμε αυτό. Ελπίζω απλά ότι οι Κινέζοι πελάτες θα εκτιμήσουν την ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα δυο αυτοκίνητα και θα προτιμήσουν το Evoque”.

Για την ιστορία, το X7 της LandWind θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας από τον επόμενο μήνα με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα ισχύος 195 PS, που θα συνδυάζεται με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Η τιμή του νέου SUV της LandWind θα είναι περίπου 20.000 ευρώ, όταν η τιμή πώλησης του Evoque στην τοπική αγορά ξεκινά από τα περίπου 57.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube