Η Koenigsegg ξανά στο Nürburgring για να σπάσει το ρεκόρ; [video]

Η Koenigsegg ξανά στο Nürburgring για να σπάσει το ρεκόρ; [video]

Η Koenigsegg αυτές τις μέρες έχει στρατοποδεύσει στο Nürburgring κυνηγώντας τον ποθητό τίτλο τιμής, το ρεκόρ του ταχύτερου hypercar στην Πράσινη Κόλαση.

Το ρεκόρ του Nürburgring είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για τους κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων. Το ρεκόρ για τα hypercars κατέχει η Porsche με την 918 Spyder με 6’ 57” το 2013. Και ύστερα από την επιβολή των ορίων ταχύτητας, φαινόταν ότι θα έμενε ακατάρριπτο.

Τα όρια ταχύτητας είχαν επιβληθεί μετά από ατύχημα σε διάρκεια αγώνα VLN, όταν ένα Nissan GT-R είχε απογειωθεί στην Flugplatz, πέρασε την περίφραξη και χτύπησε θεατές σκοτώνοντας έναν από αυτούς. Όμως πρόσφατα τα όρια ταχύτητας καταργήθηκαν. Και τώρα η σουηδική εταιρεία έχει στρατοπεδεύσει στο Nordschleife.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την Porsche 918 Spyder να κάνει ρεκόρ στο Nürburgring

Δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα δρόμου που έχουν γράψει χρόνο κάτω από επτά λεπτά. Η Lamborghini Aventador SV έχει γυρίσει σε 6’ 59” 73, ενώ ο καλύτερος χρόνος του Nissan GT-R Nismo είναι 7’ 08” 69. Το ταχύτερο Koenigsegg ως τώρα έχει σημειώσει χρόνο 7’ 34".

Με το One:1 των 1.420 ίππων η Koenigsegg πιστεύει ότι μπορεί να κόψει σίγουρα μισό λεπτό από τον μέχρι σήμερα ταχύτερο δικό της χρόνο. Το αυτοκίνητο έχει αναλογία kg/PS... 1/1. Και βγάζει 102 kg ροπή, από έναν 5λιτρο V8.

Πριν ένα μήνα, η Koenigsegg είχε η ίδια ανακοινώσει ότι θα πάει στο Nürburgring, αλλά όχι για να σπάσει το ρεκόρ. «Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν τα αυτοκίνητά μας στο δυσκολότερο πεδίο δοκιμών του κόσμου, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάποιο ρεκόρ», ήταν η τοποθέτηση του Steven Wadeξ, εκπροσώπου Τύπου της Koenigsegg. «Επειδή ξέρουμε ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα δουν το αυτοκίνητο και θα αρχίσουν να λέγονται διάφοροι, θέλαμε να τους προλάβουμε». Η φράση κλειδί είναι το «άμεσα σχέδια μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [videos]

Θυμίζουμε πάντως ότι η Koenigsegg έχει ένα πρωτοποριακό σύστημα πλοήγησης στο οποίο είναι καταγεγραμμένες όλες οι μεγάλες και διάσημες πίστες και μόλις το GPS στείλει σήμα ότι έχει βρεθεί σε μία από αυτές το αυτοκίνητο κατεβάζει αμέσως πρόγραμμα από τον server του εργοστασίου που βελτιστοποιεί το set up. Οπότε μπορεί οι άνθρωποι να βρίσκονται εκεί για εξελίσσοντας το πακέτο ρυθμίσεων για το Nürburgring ή εξελίσσοντας κάποιο άλλο σύστημα, για αυτό ή άλλο μοντέλο. Πάντως, οι παρατηρητές μιλούν για ένα Koenigsegg One:1 που κινείται ταχύτατα και μια ομάδα που φαίνεται να δουλεύει με στόχο την απόλυτη επίδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube