Και επίσημα στη Γενεύη το Koenigsegg One:1

Και επίσημα στη Γενεύη το Koenigsegg One:1

Η Koenigsegg επιβεβαίωσε ότι η έκδοση περιορισμένης παραγωγής του One:1, που ερίζει για τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη, τον Μάρτιο.

Μόνο έξι αυτοκίνητα από το One:1 θα κατασκευάσει η Koenigsegg, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί, πράγμα καθόλου περίεργο αν λάβει υπόψη ότι θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει ποτέ κατασκευαστεί.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το One:1 αποδίδει 1.420 PS και ζυγίζει 1.400 kg, και μάλιστα μετρημένο με τον οδηγό και όλα τα υγρά του (ψυκτικό υγρό, λιπαντικά, καύσιμα κ.λπ. -όλα τα σούπερκαρ που έχουν ή πλησιάζουν την ίδια αναλογία είναι μετρημένα «στεγνά». Βάρος που του δίνει αναλογία ενός κιλού ανά ίππο!

Και μάλιστα μετρημένο με όλα τα υγρά του (ψυκτικό υγρό, λιπαντικά, καύσιμα κ.λπ.), καθώς όλα τα σούπερκαρ που έχουν ή πλησιάζουν την ίδια αναλογία είναι μετρημένα «στεγνά». Αυτό ήταν που είπε ο von Koenigsegg, προσθέτοντας ότι το One:1 αποδίδει 1.420 PS.

Οι προσομοιώσεις στους υπολογιστές της Koenigsegg έδειξαν ότι το One:1 θα είναι ό,τι ταχύτερο υπάρχει στο 0-200 km/h, στο 0-300 και στο 0-400 km/h. Ειδικά για την τελευταία επίδοση, η σουηδική εταιρεία αναφέρει ότι τα 400 km/h από στάση έρχονται στον εντυπωσιακό χρόνο των 20”.

Η τελική ταχύτητα του One:1 θα είναι τουλάχιστον 450 km/h, τα οποία είναι σημαντικά παραπάνω από τα 415 km/h της Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition. Εδώ να σημειώσουμε ότι η Bugatti Veyron WRE μπορεί να πιάσει τα 431 km/h, αλλά η έκδοση παραγωγής πουλιέται με ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας, κάτι που δεν υπάρχει στο Koenigsegg One:1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube