Η Jaguar XE SV Project 8 έσπασε το ρεκόρ της στο Nürburgring

Η Jaguar XE SV Project 8 έσπασε το ρεκόρ της στο Nürburgring

Το ταχύτερο τετράθυρο σεντάν παραγωγής στην "Πράσινη Κόλαση" βελτίωσε το ρεκόρ του.

Η Jaguar XE SV Project 8 επέστρεψε στην πίστα του Nürburgring όπου έθεσε νέο ρεκόρ ταχύτερου τετράθυρου μοντέλου παραγωγής με χρόνο 7:18.361, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 7:21.23 που διατηρούσε από το Νοέμβριο του 2017.

Όπως και την προηγούμενη φορά, πίσω από το τιμόνι του βρετανικού σπορ σεντάν βρέθηκε ο οδηγός εξέλιξης του μοντέλου Vincent Radermecker. Η επίδοση σημειώθηκε χρησιμοποιώντας ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R, με το αυτοκίνητο στη διθέσια έκδοση Track Pack η οποία μεταξύ άλλων εξοπλίζεται με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, εμπρός σπλίτερ και μεγάλη ανθρακονημάτινη αεροτομή.

Jaguar XE SV Project 8

Να θυμίσουμε πως η XE SV Project 8 φορά τον Supercharged V8 κινητήρα 5,0 λίτρων με απόδοση 600 PS που προσφέρει επιτάχυνση 0-100km/h σε 3,7" και τελική ταχύτητα 320 km/h.

Η παραγωγή της XE SV Project 8 είναι περιορισμένη σε 300 μονάδες οι οποίες από ότι φαίνεται δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα. Εκτός από τις διθέσιες και τετραθέσιες εκδόσεις με το Track Pack, η Jaguar προσφέρει και την έκδοση Touring με μικρότερη αεροτομή σε περιορισμένο αριθμό 15 αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube