Νέα Jaguar XE SV Project 8 Touring

Νέα Jaguar XE SV Project 8 Touring

Σε περιορισμένη παραγωγή 15 αυτοκινήτων χωρίς την ανθρακονημάτινη φτερούγα.

Η Jaguar παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση Touring της Jaguar XE SV Project 8, η οποία είναι περισσότερο προσανατολισμένη για χρήση σε δρόμο σε σχέση με την πιο ακραία αδερφή της, και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 15 μονάδων.

Η μεγαλύτερη διαφορά της έκδοσης Touring είναι πως αντί για την παραδοσιακή ρυθμιζόμενη αεροτομή από ανθρακονήματα, έχει μια πιο διακριτική σταθερή αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας. Επιπλέον, το μοντέλο διατίθεται ως τετραθέσιο, σε αντίθεση με την XE SV Project 8 που διατίθεται και ως διθέσια. 

Η παλέτα των χρωμάτων της XE SV Project 8 Touring περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Valencia Orange, Velocity Blue, British Racing Green και Corris Grey Satin. Η απουσία γραφικών στο αμάξωμα είναι εσκεμμένη, μιας και το μοντέλο στοχεύει σε ένα πιο διακριτικό look, όσο βέβαια του επιτρέπουν οι επιθετικοί προφυλακτήρες με τα ανθρακονημάτινα σπλίτερ, τα φουσκωμένα φτερά και οι μαύρες ζάντες 20".

Jaguar

Κάτω από το καπό παραμένει ο supercharged κινητήρας V8 5,0 λίτρων που αποδίδει 600 PS και 700 Nm ροπής. Χάρη σε αυτόν , η επιτάχυνση 0-97km/h ολοκληρώνεται σε 3,3" (0-100km/h σε 3,7") ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 300 km/h (αντί για τα 322 km/h των υπόλοιπων XE SV Project 8).

Να θυμίσουμε πως η XE SV Project 8 που παρουσιάστηκε το 2017, διατηρεί το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για sedan μοντέλο στις πίστες Nürburgring Nordschleife, Dubai Autodrome και Laguna Seca.

Η παραγωγή των 15 XE SV Project 8 Touring θα γίνει στο τεχνικό κέντρο της Special Vehicle Operations  που βρίσκεται στο Warwickshire. Για όσους δεν προλάβουν την ειδική έκδοση πάντως, η Jaguar αναφέρει πως υπάρχουν ακόμα λίγες από τις συνολικά 300 μονάδες της XE SV Project 8 διαθέσιμες προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τιμή £149.995 (169.450 ευρώ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube