H Jaguar XE SV Project 8 είναι το ταχύτερο τετράπορτο στο Ring [video]

H Jaguar XE SV Project 8 είναι το ταχύτερο τετράπορτο στο Ring [video]

Με χρόνο γύρου 7’ 21" 23, η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Jaguar XE κατάφερε να πάρει το στέμμα της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Η Jaguar είχε βάλει στόχο τον τίτλο του γρηγορότερου τετράπορτου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring, και φαίνεται ότι κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρία, το τελευταίο δημιούργημα του τμήματος Special Vehicle Operations, η νέα Jaguar XE SV Project 8, τελικά γύρισε στο Nürburgring σε 7’ 21" 23. Αυτός ο χρόνος τη φέρνει αρκετά εμπρός από τον προηγούμενο κάτοχο του άτυπου τίτλου, την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η οποία είχε σημειώσει 7’32" [video]. Το αυτοκίνητο που σημείωσε το ρεκόρ για τη Jaguar ήταν πρωτότυπο, αλλά ίδιο σε προδιαγραφές με την Project 8 παραγωγής, και στο τιμόνι του καθόταν ο Vincent Radermecker. Το in-car video από τον γύρο του βρίσκεται παρακάτω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Υπενθυμίζουμε ότι η XE SV Project 8 είναι η ισχυρότερη Jaguar παραγωγής. Ο 5λιτρος V8 που βρίσκεται κάτω από το καπό της αποδίδει με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή 600 PS και 71,3 kgm. Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, χρειάζεται 3,4” για το 0-100 km/h και σταματάει να επιταχύνει μόνο όταν φτάσει τα 320 km/h. Έχει σημαντικά φαρδύτερα μετατρόχια από τη συμβατική Jaguar ΧΕ, πολλά ανθρακονημάτινα τμήματα και εξελιγμένη αεροδυναμική που εξασφαλίζει 122 kg αρνητικής άντωσης στα 300 km/h. Τα λάστιχά της είναι Michelin Pilot Sport Cup 2, διαστάσεων 265/35 R20 εμπρός και 305/30 R20 πίσω, και τα φρένα είναι carbon ceramic.

Μόλις 300 Jaguar XE SV Project 8 θα παραχθούν, στις αρχές του 2018, οπότε πρόκειται για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, με την τιμή του στο Ην. Βασίλειο να ξεκινάει από τις £149,995 (€169.000). Στις αρχές Δεκεμβρίου, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στο Los Angeles Auto Show.



[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube