Η Jaguar XE SV Project 8 δηλώνει παρούσα με 600 άλογα [videos]

Η Jaguar XE SV Project 8 δηλώνει παρούσα με 600 άλογα [videos]

Πτέρυγες, αεραγωγοί και 600 άλογα για τη σούπερ-μπερλίνα της Jaguar που θα κατασκευαστεί σε 300 μόλις κομμάτια.

Υπήρχαν πολλές ενδείξεις για την επικείμενη άφιξη μια σούπερ Jaguar XE εδώ και αρκετό καιρό.

Ήγγικεν λοιπόν η ώρα να εμφανιστεί υπό την ονομασία Jaguar XE SV Project 8 και φορτωμένη με πληθώρα τεχνολογίας για να πηγαίνει σούπερ γρήγορα, αλλά και με πλήθος αναβαθμίσεων από τις Special Vehicle Operations. Και καρδιά όλων των παραπάνω δεν είναι άλλος από τον 5λιτρο κομπρεσοράτο V8 που αποδίδει για την περίσταση 600 PS και 71,3 kgm. Νούμερα που χρίζουν τη βρετανική μπερλίνα την πιο ισχυρή Jaguar για το δρόμο, όλων των εποχών.

«Ο λόγος ύπαρξης του SVO είναι να φτιάχνει εμβληματικά κομμάτια που να θέτουν εκ νέου το όριο για την πολυτέλεια, την απόδοση και την ικανότητα σε κάθε δρόμο. Η Project 8 λοιπόν είναι ένα κορυφαίο δείγμα για το τι συμβαίνει όταν σε ενθουσιώδεις σχεδιαστές, μηχανικούς και ειδικούς στον κατασκευαστικό τομέα δίνεις την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα σπορ αυτοκίνητο ακραίων επιδόσεων χωρίς συμβιβασμούς», είπε ο John Edwards, επικεφαλής των Jaguar Land Rover Special Operations.

Παράλληλα όμως με την ενίσχυση της ισχύος, η XE SV Project 8  εφοδιάστηκε με μπόλικες ίνες άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των προφυλακτήρων, καθώς και του καπό με τον αεραγωγό. Το «ξεχειλωμένο» αμάξωμα προσθέτει κάμποση ακόμη τεστοστερόνη στη σιλουέτα της βρετανικής μπερλίνας, ενώ δημιουργεί και τον απαραίτητο χώρο για να φιλοξενηθούν οι αλουμινένιες ζάντες των 20”. Μιλώντας δε για αεροδυναμική, το φλατ πάτωμα με τον πίσω διαχύτη και η ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα διαβεβαιώνουν και με το παραπάνω ότι αυτή η XE θα αρπάζει το δρόμο με το απαραίτητο μπρίο. Φυσικά, το ίδιο εγγυάται και η στάνταρ κίνηση σε όλους τους τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar F-type Coupé S

Πιο σκληρά ελατήρια με χειροκίνητα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ βοηθούν ακόμη περισσότερο την XE SV Project 8 να μη γέρνει, να σηκώνει ψηλά το g-meter στις στροφές. Έργο που υποστηρίζει τα μέγιστα και η για πρώτη φορά τοπoθετούμενη σε Jaguar ρύθμιση για πίστα. Με το που επιλέγει ο οδηγός το «track mode», σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και σύστημα ευστάθειας βελτιστοποιούνται στη λειτουργία τους, κατά τρόπο έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα για τους καλύτερο γύρο στην πίστα. Επιπλέον, η απόκριση στο τιμόνι και στο γκάζι γίνεται ακόμα πιο κοφτερή, δίνοντας λίγη ακόμη ακρίβεια. Όσο για το φρενάρισμα, το έργο αναλαμβάνουν κάρμπον-κεραμικοί δίσκοι.

Στην καμπίνα, ο οδηγός θα απολαύσει άφθονη Alcantara και επένδυση ανθρακονημάτων με το που βάζει το χέρι στο λεβιέ για να αλλάξει ταχύτητες με το 8άρι σασμάν Quickshift της Jaguar. Βέβαια, θα μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει και μέσω paddle shifters πίσω από το τιμόνι. Στην Αμερική, η Project 8 θα διατίθεται αποκλειστικά 4θέσια με ειδικά σπορ μπάκετ για οδηγό και συνοδηγό. Στις άλλες αγορές θα υπάρχει έξτρα track pack που καταργεί το πίσω κάθισμα, ενώ υιοθετεί διαμόρφωση full-race για οδηγό και συνοδηγό.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμάζουμε την Jaguar F-Pace 3.0 TDV6 S 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar XE 2.0 I4D 180

Η Jaguar δηλώνει ότι η XE SV Project 8 μπορεί να πιάσει από στάση τα πρώτα 100 km/h σε χρόνο 3,4” και να ξεπεράσει στην ευθεία τα 320 km/h. To ντεμπούτο για την πιο γρήγορη Γάτα στον κόσμο θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Goodwood Festival of Speed, ενώ μόνο 300 τυχεροί -και πλούσιοι, φανταζόμαστε- θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν. Φυσικά, η τιμή παραμένει ακόμα άγνωστη, αλλά είναι και ένα από τα στοιχεία που μάλλον δεν ενδιαφέρει του δυνητικούς αγοραστές της.

[Πηγή Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube