Η Hyundai πούλησε το εργοστάσιό της στην Ρωσία έναντι €100

Η Hyundai πούλησε το εργοστάσιό της στην Ρωσία έναντι €100

Από την στιγμή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία ξεκίνησαν να πουλούν σωρηδόν τα εργοστάσια τους σε εξευτελιστικές τιμές. Τελευταίο παράδειγμα η Hyundai, η οποία πούλησε το εργοστάσιό της.

Hyundai

Από τον Μάρτιο του 2022, η Δύση με μία σειρά από κυρώσεις προσπαθεί να αποδυναμώσει την ρωσική οικονομία. Στο παιχνίδι των κυρώσεων μπήκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς είτε έκλεισαν οριστικά τα εργοστάσιά τους (Toyota), είτε τα πούλησαν (VW). Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Hyundai.

Η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία λοιπόν, πούλησε το εργοστάσιό της στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης για 10.000 ρούβλια ή αν προτιμάτε περί τα €100 με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το εργοστάσιο της Hyundai στην Αγία Πετρούπολη πουλήθηκε στην ρωσική εταιρεία Art-Finance έναντι €100

Hyundai Solaris

Αγοραστής του εργοστασίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορετατικών μέσων ενημέρωσης (των Korea Times συγκεκριμένα) είναι η ρωσική εταιρεία Art-Finance. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η αυτοκινητοβιομηχανία φρόντισε να καλύψει τα νώτα της, βάζοντας ρήτρα επαναγοράς του εργοστασίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η πώληση εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της φίρμας, αλλά κι από την επιτροπή πωλήσεων ξένων κεφαλαίων της χώρας.
Επιπλέον, η Hyundai θα καταγράψει ζημιά της τάξης των 287 δισ. γουάν (200,4 εκατομμυρίων ευρώ) με αυτό τη συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ο κορεατικός κολοσσός κατασκεύαζε ως και τον Μάρτιο του 2022 ως και 200.000 μονάδες ετησίως από τα μοντέλα Solaris και Creta, και τα Kia Rio και Rio X-Line.

Πριν τον πόλεμο, οι δύο εταιρείες ήταν στις κορυφαίες σε πωλήσεις στη Ρωσία με 400.000 μονάδες το 2019 συνδυαστικά. Τον περασμένο Αύγουστο όμως, οι Κορεάτες πούλησαν μόλις έξι νέα αυτοκίνητα, με το 2023 να βρίσκει την αυτοκινητοβιομηχανία με μόλις 2.892 νέες ταξινομήσεις επί ρωσικού εδάφους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube