Τίτλοι τέλους για το Kia Rio

Τίτλοι τέλους για το Kia Rio

Το Kia Rio θα είναι το επόμενο σουπερμίνι που θα πέσει θύμα της επικράτησης των crossover και SUV στην αγορά, με τις πωλήσεις του να σταματούν οριστικά στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο έτος.

Kia Rio

Με τη Ford να έχει επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή του Fiesta θα σταματήσει μια για πάντα τον ερχόμενο Ιούνιο και το μέλλον του VW Polo να μοιάζει αβέβαιο, όλα δείχνουν ότι είναι σειρά της Kia να πει και αυτή «αντίο» στο σουπερμίνι της.

Kia Rio

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, το Kia Rio θα σταματήσει οριστικά την εμπορική του πορεία στη Γηραιά Ήπειρο αργότερα μέσα στη χρονιά, με το Kia Stonic να αποτελεί τον έμμεσο αντικαταστάτη του.

Οι πωλήσεις του Rio στην Ευρώπη το 2022 μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με το 2021, στα 32.506 κομμάτια. Από την πλευρά του, ο κατασκευαστής αναγνωρίζει ότι οι πωλήσεις του σουπερμίνι επηρεάστηκαν εκτός των άλλων και από τη στροφή του αγοραστικού κοινού στα crossover και SUV.

Kia Rio

Τέλος, πέρα από το τι μέλλει γενέσθαι η Kia διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να έχει ισχυρή παρουσία στις κατηγορίες A και B με το Picanto και το Stonic.

Πηγή: Autocar
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube