Η BMW τρολάρει το Tesla Cybertruck

Η BMW τρολάρει το Tesla Cybertruck

Με ανάρτηση της στο Twitter, η βαυαρική φίρμα διαφημίζει τη θωράκιση της X5 Protection VR6 έναντι του νέου μοντέλου της Tesla.

Η BMW, εκμεταλλευόμενη τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της αποτυχημένης επίδειξης των θωρακισμένων κρυστάλλων του Tesla Cybertruck, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter διαφημίζοντας τα επίπεδα θωράκισης της BMW X5 Protection VR6. *Ενδεικτικό είναι πως στην κεντρική εικόνα του άρθρου η X5 έχει γίνει έτσι μετά από επιθέσεις με όπλα μεγάλου διαμετρήματος.

Η βαυαρική εταιρεία έγραψε: «Έρχεται με αλεξίσφαιρα παράθυρα και προσφέρει προστασία από θραύση σε περίπτωση που χτυπηθεί από μια μεταλλική σφαίρα. Η νέα BMW X5 Protection VR6.» αφήνοντας να εννοηθεί πως το δικό της μοντέλο θα άντεχε τη δοκιμασία με τη μεταλλική σφαίρα που οδήγησε στο σπάσιμο των παραθύρων του Tesla Cybertruck.

 

 

BMW X5

Η συγκεκριμένη έκδοση του γερμανικού SUV έχει αμάξωμα ενισχυμένο με πλάκες από χάλυβα υψηλής αντοχής (εσωτερικό των θυρών, οροφή και εμπρός μέρος), ασπίδα από αλουμίνιο στο πάτωμα, ειδική θωράκιση στο χώρο αποσκευών και τζάμια από γυαλί ασφαλείας πάχους 33 mm, ντεπόζιτο που επιδιορθώνει αυτόματα τις διαρροές και ελαστικά runflat με ενισχυμένα τοιχώματα.

Χάρη σε όλα αυτά, η BMW X5 Protection VR6 μπορεί να αντέξει επιθέσεις από όπλα διαμετρήματος 7.62 × 39 FeC ή 7.62 × 39 SC, όπως για παράδειγμα τα AK-47, έκρηξη 15 kg ΤΝΤ σε απόσταση 4 μέτρων και χειροβομβίδες DM51. Για όσους θέλουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία, διατίθεται και επιπλέον θωράκιση από σύνθετα υλικά που αντέχει χειροβομβίδες HG85, 200 g εκρηκτικού C4 και επιθέσεις από drones κατηγορίας DTG5.

BMW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται εντυπωσιακά, όμως πέρα από το αστείο της υπόθεσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις αρετές του Tesla Cybertruck το οποίο προσφέρει εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα προστασίας (ανθεκτικό αμάξωμα από ατσάλι και τζάμια από Tesla Armor Glass) σε μια αρκετά πιο προσιτή τιμή σε σύγκριση με την ειδική έκδοση του γερμανικού SUV. Προφανώς μιλάμε για άλλες κατηγορίες και εντελώς διαφορετικό απευθυνόμενο κοινό οπότε η οποιαδήποτε σύγκριση τίθεται σε θεωρητική βάση.

Όπως και να έχει, το τμήμα marketing της BMW έκανε καλά τη δουλειά του καθώς συγκέντρωσε την προσοχή του τύπου διεθνώς με αυτή την ανώδυνη και χιουμοριστική ανάρτηση. Μένει να δούμε αν ο Elon Musk θα απαντήσει με τον τρόπο του στις "προκλήσεις" της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο πραγματικός λόγος που έσπασαν τα παράθυρα του Tesla Cybertruck [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube