Επίσημο: Tesla Cybertruck [video]

Επίσημο: Tesla Cybertruck [video]

Το ηλεκτρικό pick-up της Tesla με αντισυμβατική σχεδίαση, εξωπραγματικές επιδόσεις και εντυπωσιακές μεταφορικές δυνατότητες.

Ο Elon Musk παρουσίασε πριν από λίγες ώρες το Tesla Cybertuck - το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό pick-up της αμερικανικής εταιρείας το οποίο κυριολεκτικά προκάλεσε σοκ με την φουτουριστική του σχεδίαση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ξεκινώντας από την αντισυμβατική του εμφάνιση, το Cybertruck σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει μοντέλο παραγωγής, καθώς μοιάζει να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζει ένα δυστοπικό μέλλον. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από λιτά γεωμετρικά σχήματα, με έντονες γωνίες μεταξύ των καθαρών επιφανειών. Τα λεπτά ενιαία LED φώτα εμπρός και πίσω ακολουθούν τις γραμμές του αμαξώματος, όπως και οι γυάλινες επιφάνειες.

Tesla

Το pick-up βασίζεται σε ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο - εξωσκελετό σε αντίθεση με όλους τους ανταγωνιστές τους που επιμένουν σε πλαίσιο τύπου σκάλας. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από υπερ-ισχυρό ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο δεν σκουριάζει και δεν κάνει βαθουλώματα, ενώ το θωρακισμένο γυαλί σε όλα τα παράθυρα ενισχύει τα επίπεδα προστασίας των επιβατών (τουλάχιστον στη θεωρία γιατί στην παρουσίαση δεν απεδείχθη τόσο ανθεκτικό).

Οι μεταφορικές δυνατότητες του Cybertruck είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές, με εξαθέσια καμπίνα, μήκος καρότσας 1.981 mm, συνολική χωρητικότητα κλειστών αποθηκευτικών χώρων 2.832 λίτρα και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 6.350 kg! Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και πεπιεσμένου αέρα αυξάνοντας τη χρηστικότητα του.

Η ενεργή αερανάρτηση επιτρέπει αύξηση ή μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 101 mm σε κάθε κατεύθυνση, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην καρότσα. Στην υψηλότερη θέση της, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 406 mm, η γωνία προσέγγισης τις 35 μοίρες και η γωνία διαφυγής τις 28 μοίρες.

Tesla

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει 6 ενήλικες επιβάτες  με αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Στο ταμπλό βρίσκουμε ένα τιμόνι σε σχήμα παραλληλόγραμμου και μια κεντρική οθόνη αφής 17" από την οποία ο χρήστης έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Όπως όλα τα μοντέλα της Tesla, στον εξοπλισμό προσφέρεται ένα προαιρετικό πλήρες πακέτο αυτόνομης οδήγησης με κόστος $7.000.

Σύμφωνα με την Tesla, το χαμηλό κέντρο βάρους και η ροπή του ηλεκτροκινητήρα χαρίζουν εξαιρετική οδική συμπεριφορά στο Cybetruck το οποίο στην ισχυρότερή του έκδοση έχει εξωπραγματικές επιδόσεις για την κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με ένα (πισωκίνητο), δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες (τετρακίνητο) τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οποίων μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα:

ΈκδοσηSingle Motor RWDDual Motor AWDTri Motor AWD
0-97 km/h<6,5"<4,5"<2,9"
Αυτονομία400 km483 km805 km
Δυνατότητα Ρυμούλκησης3402 kg4536 kg6.350 kg
Αρχική Τιμή$39.900$49.900$69.900

Tesla

Στις επίσημες φωτογραφίες του Cybertruck βλέπουμε πως μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε όχημα για camping με ενσωματωμένη σκηνή, ή να μεταφέρει στην καρότσα του ένα ATV, δείχνοντας πως η Tesla έχει μεγάλες βλέψεις για το pick-up της.

Η παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει το 2021, ενώ οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου από τον ίδιο τον Elon Musk.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube