Ο Elon Musk δικαιολογεί το φιάσκο με τα θωρακισμένα παράθυρα του Tesla Cybertruck [video]

Ο Elon Musk δικαιολογεί το φιάσκο με τα θωρακισμένα παράθυρα του Tesla Cybertruck [video]

Δημοσίευσε βίντεο με επιτυχημένες δοκιμές αντοχής ακριβώς πριν από την παρουσίαση.

Το Tesla Cybertruck είναι το θέμα συζήτησης των ημερών, όχι μόνο λόγω της αμφιλεγόμενης σχεδιαστικής κατεύθυνσης που επέλεξε η αμερικανική εταιρεία για το ηλεκτρικό της pick-up ή για τα ομολογουμένως εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και για την επεισοδιακή του παρουσίασή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Tesla Cybertruck [video]

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην California, ο Elon Musk κάλεσε στη σκηνή τον υπεύθυνο σχεδιασμού Franz von Holzhausen με σκοπό να αποδείξουν και στην πράξη την ανθεκτικότητα του θωρακισμένου γυαλιού Tesla Armor Glass από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα παράθυρα του Cybertruck. Ο σχεδιαστής τότε πέταξε με δύναμη μια μεταλλική μπάλα στο παράθυρο του οδηγού, το οποίο έσπασε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών. Ο Musk αντέδρασε σχετικά ψύχραιμα, λέγοντας πως ίσως η ρίψη ήταν πολύ δυνατή και προτείνοντας στο συνεργάτη του να δοκιμάσει ακόμα μια φορά με το άλλο παράθυρο.

Η πιο αμήχανη στιγμή της εκδήλωσης έγινε ακόμα χειρότερη όταν στη δεύτερη προσπάθειά της επίδειξης, έσπασε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το πίσω παράθυρο, προκαλώντας το σχόλιο του Elon Musk: «Oh my f@$king God».

Tesla broken window

Όπως εξήγησε ο CEO της Tesla (και όπως αποδείκνυαν σχετικά βίντεο στις γιγαντοοθόνες), στις δοκιμές που πραγματοποίησαν νωρίτερα, το παράθυρο είχε αντέξει επανειλημμένα χτυπήματα από σφυρί και άλλα βαριά αντικείμενα χωρίς να πάθει τίποτα.

Σήμερα, μία ημέρα μετά από το επικοινωνιακό φιάσκο της εταιρείας, ο Elon Musk επέστρεψε για να δικαιολογήσει το συμβάν με ανάρτησή του στο Twitter. Όπως βλέπουμε στο νέο βίντεο, το τζάμι άντεξε χωρίς κανένα πρόβλημα τη ρίψη μεταλλικής σφαίρας από τον Franz von Holzhausen, κατά τη διάρκεια πρόβας πριν από την παρουσίαση.

 

Δεν ξέρουμε αν ο λόγος που το τζάμι έσπασε στη σκηνή έχει να κάνει με τη δύναμη που χρησιμοποίησε ο σχεδιαστής, τη γωνία ρίψης της μεταλλικής σφαίρας ή το σημείο που χτύπησε αλλά σίγουρα το περιστατικό κόστισε επικοινωνιακά στην Tesla η οποία υποσχέθηκε πως θα εξετάσει την αστοχία. Πάντως η παραγωγή του Tesla Cybertruck είναι προγραμματισμένη για το 2021, οπότε η αμερικανική εταιρεία έχει πολύ χρόνο ακόμα για να διορθώσει όποια σφάλματα στο σχεδιασμό του. Μέχρι τότε, μπορείτε να παρακολουθήσετε για μια ακόμη φορά το εν λόγω απόσπασμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube