Hyundai: Το Veloster θα συνεχίσει να υπάρχει

Hyundai: Το Veloster θα συνεχίσει να υπάρχει

Η Hyundai διαψεύδει φήμες για κατάργηση του Veloster - τουλάχιστον προς το παρόν.

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή κατάργηση του Veloster από τη γκάμα της Hyundai, όμως η κορεάτικη φίρμα τις διαψέυδει, λέγοντας πως θα συνεχίσει να προφέρει το μικρομεσαίο μοντέλο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του αμερικανικού caranddriver, εκπρόσωπος της Hyundai επιβεβαίωσε πως το Veloster θα είναι διαθέσιμο και για το Model Year 2022, παρόλο που ορισμένες εκδόσεις του θα καταργηθούν - χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ποιες θα είναι αυτές.

Το Veloster είδε τις πωλήσεις του στην αγορά των ΗΠΑ να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση το 2020 (7.581 αυτοκίνητα) σε σύγκριση με το 2019 (12.849 αυτοκίνητα), όμως αυτο δεν πτοεί την Hyundai που υπερασπίζεται τη θέση του στη γκάμα. Εκτός από τις ΗΠΑ που αφορούν το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών του πωλήσεων, το Hyundai Veloster κυκλοφορεί επίσης στη Βόρεια Κορέα, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Hyundai Veloster

Για την ιστορία, η πρώτη γενιά του Veloster (FS) παρουσιάστηκε το 2011, με αντισυμβατικό σχεδιασμό εμπνευσμένο από το πρωτότυπο HND-3 (2007). Οι δύο πόρτες στην πλευρά του συνοδηγού και η μια στην πλευρά του οδηγού, το καθιστούν ως το μοναδικό τετράπορτο hatchback της αγοράς. Το 2018 ακολούθησε το Veloster δεύτερης γενιάς (JS) που διατήρησε την σπορ σιλουέτα και την ασυμμετρία, με τη προσθήκη κορυφαίας έκδοσης Veloster N που δανείζεται τα μηχανικά μέρη του συγγενικού i30 N.

Δεδομένης της κατάστασης στην παγκόσμια αγορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών σε SUV/Crossover, είναι πιθανό να μην υπάρξει τρίτη γενιά του Hyundai Veloster, εκτός και αν η εταιρεία προχωρήσει στη λογική του πρωτοτύπου Grappler που είδαμε στη SEMA το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube