Επίσημο: Νέο Hyundai Veloster 2016

Επίσημο: Νέο Hyundai Veloster 2016

H Hyundai παρουσίασε το Veloster 2016 στο Chicago Auto Show, καθώς και τo Veloster περιορισμένης παραγωγής Rally Edition.

Προγραμματισμένο να διατεθεί στην αμερικανική αγορά τον Μάιο, το ανανεωμένο Hyundai Veloster έχει υποστεί ένα περιορισμένο εξωτερικό φρεσκάρισμα: Νέο καπό, σκούρα γρίλια στη μάσκα και 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος και νέας σχεδίασης.

Στην καμπίνα, οι αλλαγές είναι επίσης περιορισμένες και περιλαμβάνουν νέα καθίσματα με μαύρο ύφασμα και κίτρινες διακοσμήσεις, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Κατά τα λοιπά υπάρχει νέο ηχοσύστημα με HD Radio, Siri Eyes Free, SiriusXM Travel Link και η τελευταία γενιά τηλεματικής Blue Link.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δύο: Ο 1.600άρης της σειράς Gamma με 140 PS όταν συνεργάζεται με χειροκίνητο σασμάν και με 134 PS με το διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Το άλλο μοτέρ είναι το επίσης γνωστό μας 1.600άρι που φορά και το Kia pro_cee’d GT με τους 204 PS. Και αυτό συνδυάζεται με το σασμάν DCT και μπορεί να εξοπλιστεί με 18άρες ζάντες αποκλειστικής σχεδίασης. Στην καμπίνα διαθέτει ένα νέο ηλεκτροφωτοεπέμπον καντράν, μαύρο «ουρανό» και σπορ καθίσματα με φαρδιά μάγουλα, ενώ η έκδοση Turbo R διαθέτει επίσης κόκκινες ζώνες ασφαλείας.

Στο σταντ της Hyundai στο Chicago Auto Show 2015 όμως υπάρχει και το Veloster Rally Edition. Βασισμένο στο Veloster Turbo R-Spec, το Rally Edition είναι βαμμένο αποκλειστικά σε Matte Blue και φορά 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος RAYS με μαύρο φινίρισμα.

Στην καμπίνα, οι αλλαγές σε σχέση με το R-Spec είναι περιορισμένες, περιλαμβάνοντας ειδικά πατάκια, μαύρα δερμάτινα μπάκετ με μπλε διακοσμήσεις και επιγραφές «Turbo». Το μοτέρ είναι το στοκ, αλλά συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν με σπορ λεβιέ της B&M Racing. Αλλαγές υπάρχουν όμως στην ανάρτηση, με το Rally να εξοπλίζεται με πιο σπορ ελατήρια και αμορτισέρ, καθώς και σκληρότερη αντιστρεπτική.

Η παραγωγή του Veloster Rally Edition θα είναι περιορισμένη στα 1.200 κομμάτια, με τη Hyundai να μην έχει μέχρις στιγμής κάνει λόγο για την τιμή.

[Πηγή Hyundai]  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube