Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Hyundai Veloster N [video]

Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Hyundai Veloster N [video]

Mε νέο οκτάρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και αυξημένη ροπή. 

Η Hyundai παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του  Veloster N που πλέον φορά ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Το νέο οκτάρι DCT εξελίχθηκε ειδικά για τα μοντέλα της N Performance, και είναι βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί και στο ανανεωμένο i30 N.

O κινητήρας εξακολουθεί να είναι ο ίδιος δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος που αποδίδει 250 ίππους και φτάνει τους 275 με τη βοήθεια του Performance Package. Με τη συνδρομή του νέου κιβωτίου η ροπή αυξήθηκε στα 377 Nm από τα 353 της προηγούμενης έκδοσης ενώ η επιτάχυνση 0-100km/h απαιτεί πλέον 5,6".

Σύμφωνα με την Hyundai, η αυξημένη ροπή προέρχεται από την τεχνολογία N Grin Shift (NGS), τεχνολογία που επιτρέπει την υπερσυμπίεση του turbo και τη μεγιστοποιημένη απόκριση μετάδοσης για 20 δευτερόλεπτα. Το νέο κιβώτιο με δύο προγράμματα λειτουργίας το N Power Shift (NPS) και το N Track Sense Shift (NTS), που ελέγχουν τις αλλαγές ταχυτήτων ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του οδηγού για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της δύναμης του κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Hyundai i30 N

Ο έλεγχος και η επιλογή των προγραμμάτων γίνεται μέσω της οθόνης αφής 8" του συστήματος του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στο εσωτερικό βρίσκουμε επίσης τα προαιρετικά καθίσματα N Light Sports Bucket Seats που είναι ελαφρύτερα κατά 2 kg και ξεχωρίζουν από το φωτιζόμενο λογότυπο στις πλάτες.

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Veloster N θα ξεκινήσει τον Απρίλιο από την αγορά της Κορέας, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube