
«Χρόνια πολλά! Σου χαρίζουμε 50 άλογα!» - Επικό τρολάρισμα ιδιοκτήτη Tesla αναστατώνει το web
Ένας απλός φαρσέρ άναψε φωτιές στην κοινότητα των οδηγών Tesla, στήνοντας ένα τόσο καλοστημένο ψέμα, που ακόμα και οι πιο υποψιασμένοι τσίμπησαν. Το θέμα όμως δεν έμεινε εκεί...


Χρήστης του Reddit αποφάσισε να κάνει μια… διαφορετική φάρσα γενεθλίων. Παριστάνοντας την ίδια την Tesla, ανάρτησε στο forum του Model 3 ψεύτικο μήνυμα, που έμοιαζε να είναι επίσημο email από την εταιρεία του Elon Musk.
Το δώρο; Αύξηση ισχύος κατά 50 άλογα για 30 ημέρες -δώρο γενεθλίων για «εκλεκτούς» οδηγούς! Το μήνυμα ήταν τόσο καλοστημένο, που πολλοί την πάτησαν: Σωστή δομή, επαγγελματική σχεδίαση, αποστολέας που έμοιαζε legit και κείμενο γεμάτο από τα τυπικά φαντεζί λόγια που συνηθίζει η Tesla. Το αποτέλεσμα; Οι αντιδράσεις… απογειώθηκαν!
Μέσα σε λίγες ώρες, η φάρσα έγινε viral. Όχι διότι ο κόσμος αγαπά τις πλάκες, αλλά διότι η «πλάκα» αυτή θύμισε σε όλους μια πραγματικότητα που ενοχλεί
Αλλά από το χαμόγελο καταλήξαμε στην οργή! Κάποιοι διασκέδασαν με την ιδέα -μάλιστα, αστειεύτηκαν ότι θα αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους στο app της Tesla για να πάρουν το «δώρο» νωρίτερα. Όμως γι' άλλους, η πλάκα αυτή ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν ξανά ενάντια στη λογική της εταιρείας: «Αν το αυτοκίνητο μπορεί να δώσει παραπάνω ισχύ, γιατί πρέπει να πληρώνω για να την ξεκλειδώσω;», αναρωτήθηκε οργισμένα χρήστης.
Got this email today, pretty cool 😎 byu/glebulon inTeslaModel3
Άλλοι συνέκριναν την τακτική της Tesla με υπολογιστές που πωλούνται «πειραγμένοι» και με τεχνητούς περιορισμούς. Μια κλασική κριτική στο μοντέλο «σου ανήκει το προϊόν, αλλά μόνο όσο πληρώνεις επιπλέον για ό,τι ήδη έχει».
Όμως το αστείο λέει κι αλήθειες... Η Tesla εδώ και καιρό προσφέρει πληρωμένες αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα αυτοκίνητα, ξεκλειδώνοντας ΟΤΑ λειτουργίες, όπως μεγαλύτερη αυτονομία ή επιτάχυνση -χωρίς καμία απολύτως μηχανική αλλαγή. Αυτό που «χαρίζεται» στο λογισμικό, χρεώνεται με το παραπάνω στον καταναλωτή.
Το τρολάρισμα αυτό, όσο αθώο κι αν ήταν στην πρόθεση, άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο. Διότι για τους οδηγούς, η ιδέα ότι μια ήδη υπάρχουσα δυνατότητα στο αυτοκίνητο μετατρέπεται σε συνδρομητική υπηρεσία, δεν κάθεται καθόλου καλά.
Το διαδίκτυο πήρε φωτιά λοιπόν -κι όχι άδικα! Μέσα σε λίγες ώρες, η φάρσα έγινε viral. Όχι διότι ο κόσμος αγαπά τις πλάκες αλλά διότι η «πλάκα» αυτή θύμισε σε όλους μια πραγματικότητα που ενοχλεί: Το μοντέλο του λογισμικού που ελέγχει τη μηχανική ισχύ και την εμπειρία του οδηγού, λες και πρόκειται για εφαρμογή κινητού.
Και κάπως έτσι, ένα καλοστημένο ψέμα αποκάλυψε μια πολύ αληθινή ενόχληση.