Honda Civic Type R: Με χειροκίνητο κιβώτιο και μη-υβριδικό μοτέρ

Honda Civic Type R: Με χειροκίνητο κιβώτιο και μη-υβριδικό μοτέρ

Η επόμενη γενιά του Honda Civic Type R θα παραμείνει πιστή στην παράδοση.

Είναι γνωστό πως η επόμενη γενιά του Honda Civic Type R βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμών, καθώς φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Το νέο hot hatch της Honda αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022, και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες δεν θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης όπως ακουγόταν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Civic Type R: Οι πρώτες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων

Κίνηση στο νέο Type R θα δίνει μια νέα έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 2,0 λίτρων με αυξημένη ισχύ (άνω των 320 PS) και μειωμένους ρύπους. Το πιθανότερο σενάριο είναι η δύναμη να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, όπως και στο σημερινό μοντέλο.

Οι διαστάσεις της 11ης γενιάς Civic θα είναι αυξημένες, με μεγαλύτερο μεταξόνιο και εμπρός πρόβολο ενώ θα διατηρήσει την σιλουέτα τύπου fastback. Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων θα ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό πακέτο που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, σπλίτερ, προεκτάσεις των μαρσπιέ, φουσκωμένα φτερά και την χαρακτηριστική φτερούγα στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με διαχύτη και κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης.

Ο Tom Gardener, αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης, δήλωσε στο Autoexpress: «Έχουμε τους κύριους πυλώνες της γκάμας μας που θα εξηλεκτριστούν. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε ένα πολύ διάσημο προιόν, όπως η έκδοση Type R του Civic, όμως οι τελικές αποφάσεις για αυτό δεν έχουν δεν έχουν παρθεί ακόμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον θαυμασμό που έχουν οι πελάτες μας για το σημερινό μοντέλο και πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά το επόμενο βήμα.»

Η σημερινή γενιά του Type R παρουσιάστηκε το 2017 και δέχθηκε μια ελαφριά ανανέωση το 2020 μαζί με τις εκδόσεις Limited Edition και Sport Line. Παρά το πρόσφατο φρεσκάρισμα, η Honda έχει αποφασίσει πως θα προσφέρει κύκλο ζωής 4-5 χρόνια για τα μοντέλα της σε αντίθεση με τα 8 χρόνια που συνήθως συναντάμε σε κατασκευαστές από την Ευρώπη όπως οι Renault, Peugeot και Volkswagen.

Το νέο Civic Type R θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της Honda στην Ιαπωνία, καθώς το εργοστάσιο στο Swindon της M.Βρετανίας όπου κατασκευάζεται η σημερινή γενιά αναμένεται να κλείσει το 2021.

[Πηγή: Autoexpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube