H VW θα κατασκευάζει στην Κίνα 1 εκατ. EV το χρόνο

H VW θα κατασκευάζει στην Κίνα 1 εκατ. EV το χρόνο

Και τρίτο εργοστάσιο μπαίνει στην παραγωγή σε συνεργασία με την κινεζική Anhui Jianghuai Automobile. 

Η Volkswagen, ενισχύοντας την παρουσία της αλλά και την παραγωγή της με ένα νέο εργοστάσιο στην επαρχία Anhui, θα μπορεί να κατασκευάζει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στην Κίνα από το 2023, δήλωσε ο Ralf Brandstaetter εκ μέρους της εταιρείας.

Το εργοστάσιο που αποτελεί προϊόν κοινοπραξίας με την Anhui Jianghuai Automobile, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, πρόκειται να παράγει 300.000 EV ετησίως, με την παραγωγή να ξεκινά το επόμενο έτος.

Σε συνδυασμό με την παραγωγή από δύο επιπλέον εργοστάσια κοινοπραξίας — ένα με τον Όμιλο FAW και ένα με τη SAIC Motor — η συνολική παραγωγή θα φτάσει το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, είπε ο Brandstaetter.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 70.625 ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα πέρυσι, και δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο των 80.000 - 100.000 οχημέτων που είχε αρχικά θέσει, με την παραγωγή να επηρεάζεται από την επιδημία της COVID-19 αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με την έλλειψη ημιαγωγών.

Ο επικεφαλής της Volkswagen για την Κίνα, Stephan Wollenstein, είπε στη διάρκεια συνέντευξής του στο Πεκίνο τον Ιανουάριο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα ήθελε να διπλασιάσει τις πωλήσεις των EV φέτος, αλλά προειδοποίησε ότι οι χαμηλές προμήθειες ημιαγωγών θα μπορούσαν να είναι το βασικό εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων της.

Έτσι, φαντάζει πλέον μονόδρομος για την VW η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, με στόχο να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση στην κινεζική αγορά. Βέβαια το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών δεν έχει λυθεί και ως εκ τούτου και οι οποίοι στόχοι μπορεί στο τέλος της ημέρας να αποδειχθούν ανέφικτοι. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube