H BYD είναι πλέον μία ανάσα από την Tesla

H BYD είναι πλέον μία ανάσα από την Tesla

H ηλεκτροκίνηση έχει διαμορφώσει νέους κανόνες στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Σιγά-σιγά, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εξηλεκτρίζουν την γκάμα τους, με την Tesla και την BYD να είναι ένα βήμα μπροστά.

BYD Sales

Tesla και BYD, BYD και Tesla. Με όποια σειρά κι αν τεθούν δεν χωρά καμία απολύτως αμφιβολία πως οι δύο αυτές εταιρείες είναι τα αφεντικά της ηλεκτροκίνησης.

Οι πρώτες μέρες κάθε νέου έτους δίνουν την ευκαιρία στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τον απολογισμό των πεπραγμένων ολόκληρης της περασμένης χρονιάς. Η BYD, η οποία εκπροσωπείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης (αναμένεται να έρθει σύντομα και στην Ελλάδα) εδώ και καιρό έχει αποδείξει πως έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση της κορυφής για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις της εταιρείας (τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν τον Γενάρη του τρέχοντος έτους), η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε σε παγκόσμια κλίμακα 3.024.000 αυτοκίνητα.

H BYD πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την Tesla, μιας και μόνο το 2023 πούλησε περί τα 1,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα

BYD Sales

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Tesla κατασκευάσε 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2023

Από αυτά, τα 1,6 εκατομμύρια ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ τα υπόλοιπα 1,4 εκατομμύρια ήταν plug-in hybrid εκδόσεις. Σε απόλυτους αριθμούς, η BYD ξεπέρασε την Tesla, όσον αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα υπολείπεται από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατά περίπου 220.000 αυτοκίνητα, μειώνοντας στην ουσία τη διαφορά κατά το ήμισυ σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Το 2023 κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένο για την BYD, μιας και βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία έπιασε τον στόχο των τριών εκατομμυρίων πωλήσεων που είχε θέσει για το 2023. Κάπως έτσι, η σινική αυτοκινητοβιομηχανία για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στην δεκάδα των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Στην επιχειρηματική στρατηγική της BYD, η Ευρώπη φαίνεται πως βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε άλλωστε το γεγονός ότι οι Κινέζοι θα κατασκευάσουν το πρώτο τους εργοστάσιο στην Γηραιά Ήπειρο, στην πόλη Szeged στην νότια Ουγγαρία.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube