H Audi καταργεί το A3 Sportback e-tron

H Audi καταργεί το A3 Sportback e-tron

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό έπεσε θύμα των νέων δοκιμών καυσαερίων WLTP.

Η κατάργηση ακολουθεί εκείνη του επίσης plug-in υβριδικού Audi Q7 e-tron, οπότε η γερμανική φίρμα θα μείνει για ένα διάστημα χωρίς PHEV μοντέλα.

H Audi ανακοίνωσε πάντως ότι η απόφαση οφείλεται σε «διαδικαστικές αλλαγές» και όχι σε άλλους παράγοντες όπως η εμπορική επιτυχία. Στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη αγορά επαναφορτιζόμενων υβριδικών της Ευρώπης, είχαν πουληθεί πέρσι 637 A3 Sportback e-tron. Και φέτος, στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του γερμανικού PHEV έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 2.152.

Το A3 Sportback e-tron είχε παρουσιαστεί το 2014 ως το πρώτο PHEV παραγωγής της Audi.

Δεν υπάρχουν σχέδια για επανατοποθέτηση ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος στο υπάρχον Α3, αφού σε 18 μήνες αναμένεται το μοντέλο της επόμενης γενιάς.

Εκπρόσωπος της Audi δήλωσε: «Θα παρουσιάσουμε νέες εκδόσεις κινητήρα κατά τις αλλαγές γενιάς ή την αναβάθμιση του προϊόντος. Το να τις εισαγάγουμε σε αυτό το στάδιο της ζωής του προϊόντος δεν είναι εποικοδομητικό από οικονομική άποψη».

Τώρα η Audi δεν έχει PHEV στην γκάμα της, αλλά προχωρεί μπροστά με τα πλήρως ηλεκτρικά E-tron μοντέλα της. Το πρώτο τέτοιο μοντέλο παραγωγής, το SUV E-tron, αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβρη, έχει μπει σε παραγωγή και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται σύντομα.

Το E-tron είναι ανάμεσα στο Q5 και το Q7 σε διαστάσεις και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας πλήρους ανανέωσης της γκάμας με 12 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025. Το πλάνο προβλέπει 20 μοντέλα e-tron έως το 2020, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών (PHEV) εκδόσεων υπαρχόντων μοντέλων.

Πέρα από τις νέες, αυστηρότερες προδιαγραφές καυσαερίων, οι πωλήσεις των PHEV αναμένεται να πληγούν και από τη διακοπή της κρατικής επιδότησης αγοράς τους, που θα ισχύσει στη Βρετανία και αλλού. Στο εξής, μόνο τα πλήρως ηλεκτρικά και τα υβριδικά με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 112 km (που δεν υπάρχουν ακόμη) θα δικαιούνται επιδότησης στη Βρετανία.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube