O V10 φεύγει, o V8 έρχεται για τη Lamborghini

O V10 φεύγει, o V8 έρχεται για τη Lamborghini

Εντός του 2024 αναμένουμε την παρουσίαση του διαδόχου της Lamborghini Huracán, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V10 με έναν plug-in hybrid V8.

Lamborghini Huracán

Το 2024 θα είναι η χρονιά όπου ο V10 της Lamborghini, που πρωτοείδαμε το 2003 στην Gallardo θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αντ’ αυτού, ο διάδοχος της Lamborghini Huracán θα φορά ένα plug-in hybrid V8 μοτέρ. Στο οπτικό κομμάτι, γνωρίζουμε πως το επερχόμενο μοντέλο θα μοιάζει με τη Revuelto που κυκλοφόρησε το 2023. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα υπάρχουν σε πληθώρα, ενώ τα φωτιστικά σώματα θα παραπέμπουν το γράμμα «Υ».

Η διάδοχος της Lamborghini Huracán θα φορά έναν κινητήρα V8, θα είναι plug-in hybrid και θα κατασκευάζεται στην ίδια μονάδα με τη Revuelto

Lamborghini Huracán

Το αμάξωμα στο σύνολό του θα είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα και θα πλαισιώνεται από αλουμίνιο σε ορισμένα σημεία. Πνοή στο αυτοκίνητο, όπως άλλωστε προείπαμε θα δίνει ένα plug-in hybrid σύστημα κίνησης, καθιστώντας τη διάδοχο της Huracán. ως το τρίτο PHEV μοντέλο της  Sant’Agata Bolognese, ύστερα από τις Revuelto και Urus.

Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε αν το νέο μοντέλο των Ιταλών θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον εμπρός άξονα κι έναν τρίτο ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπως η Revuelto ή θα ακολουθήσει άλλη διάταξη. Σε κάθε περίπτωση οι ηλεκτροκινητήρες θα τροφοδοτούνται από μια μικρή μπαταρία, ίσως 3,8 kWh, που θα παρέχει αυτονομία 16 km.

Lamborghini Huracán

Στα αξιοσημείωτα της νέας Lambo και το γεγονός ότι θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη Revuelto. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ιταλική φίρμα θα κατασκευάζει στην ίδια γραμμή παραγωγής δύο από τα υπεραυτοκίνητά της.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube