Γιατί ο Joe Biden εντυπωσιάστηκε από τη λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου;

Γιατί ο Joe Biden εντυπωσιάστηκε από τη λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου;

Κατά την επίσκεψή του San Francisco, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping εντυπωσίασε τον Joe Biden με τη θωρακισμένη λιμουζίνα του.

Hongqi N701

Το μοντέλο με το οποίο κινείται υπηρεσιακά και μη, στην Κίνα ή στο εξωτερικό, ο Κινέζος πρόεδρος κατασκευάζεται από την Hongqi, μια από τις παλαιότερες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αυτή η θωρακισμένη λιμουζίνα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές είναι ένα αυτοκίνητο plug-in hybrid που φορά κάτω από το καπό 3λιτρο κινητήρα V6 με απόδοση 283 ίππους και υποστήριξη από ηλεκτροκινητήρα του οποίου η απόδοση παραμένει άγνωστη.

Η λιμουζίνα του Κινέζου προέδρου είναι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό Hongqi N701, το οποίο προφανώς δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση

Hongqi N701

Οι μέχρι στιγμής εικασίες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για χρήση 6λιτρου κινητήρα V12 ή V8 με 360 PS και 550 Nm δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Αυτός ο τελευταίος είναι το μοτέρ που χρησιμοποιεί το SUV της εταιρείας, το Hongqi LS7, που λανσαρίστηκε πέρυσι. Με αυτά και με αυτά, οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα αυτοκίνητα των πιο διαβόητων δικτατόρων

Εκείνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε με τα μάτια μας είναι ότι η προεδρική λιμουζίνα φοράει γιγάντια νικελένια μάσκα, τεράστιους γυαλιστερούς τροχούς, υπερυψωμένη οροφή και βάσεις και ιστούς σημαιών στα εμπρός φτερά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα μοναχικό, σπάνιο Hongqi CA770

Το Hongqi N701 πρέπει να φτάνει σε μήκος τα 5,5 μέτρα, με φαρδύτερη μεσαία κολόνα και πρόσθετο μήκος στο πίσω μέρος της καμπίνας -εξ ου και το κοντό πορτμπαγκάζ. Και φυσικά διαθέτει σήμανση «Hongqi»  που πάει να πει «Κόκκινη Σημαία» στο καπό και στα εμπρός φτερά.

Hongqi N701

Όσον αφορά τη θωράκιση της λιμουζίνας του Xi Jinping σαφώς και αυτή παραμένει ακόμα μεγαλύτερο μυστικό. Από την άλλη είναι σχεδόν βέβαιο ότι ζάντες, λάστιχα και κρύσταλλα είναι αλεξίσφαιρα. Και ότι το αυτοκίνητο αντέχει σε εκρήξεις μικρών βομβών και ότι καμπίνα που προστατεύεται από χημικές επιθέσεις.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από το Hongqi N701, συγκρίνοντάς το μάλιστα με τη 10τονη προεδρική Cadillac, τη επονομαζόμενη «The Best». Λέγοντας επί λέξει, «είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλες οι λιμουζίνες των Αμερικανών προέδρων

Η Hongqi είναι μια φίρμα που ανήκει στον κινεζικό κολοσσό FAW και που δημιουργήθηκε ειδικά για την εξέλιξη μοντέλων για ανώτερα στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Κάτι που δείχνει ότι η κινεζική κυβέρνηση εμπιστεύεται αυτόν τον κατασκευαστή. Σήμερα, η εταιρεία παράγει επίσης αυτοκίνητα για το ευρύ κοινό. Μερικά είναι διαθέσιμα ακόμη και στην Ευρώπη. Η Hongqi, ωστόσο, διατηρεί τη σχέση της με την κινεζική κυβέρνηση και εξακολουθεί να κατασκευάζει εξαιρετικά οχήματα σε περιορισμένες αριθμό. Όπως το N701.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η λιμουζίνα του Πούτιν! [video]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube