Ferrari: «Μην οδηγείτε ακόμα την SF90»

Ferrari: «Μην οδηγείτε ακόμα την SF90»

Τον κώδωνα του κινδύνου στους ιδιοκτήτες της SF90 κρούει η Ferrari, εξαιτίας ενός προβλήματος.

Ferrari SF90 Stradale

Η Ferrari ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση αρκετών SF90, εξαιτίας πιθανής διαρροής λαδιού στον κινητήρα.

Η ανάκληση αυτή αφορά 614 μονάδες του PHEV μοντέλου, τόσο της έκδοσης Stradale, όσο και της Spider, που κατασκευάστηκαν από το 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023. Όσα μοντέλα κατασκευάστηκαν μετά τις 20 Σεπτέμβρη δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς το Maranello επιδιόρθωσε τη βλάβη.

Αιτία του προβλήματος αποτελεί μία αστοχία στην αντλία λαδιού που τροφοδοτεί το τούρμπο. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, όλοι οι ιδιοκτήτες του μοντέλου έχουν ειδοποιηθεί. Μάλιστα η Ferrari τους προτρέπει να μην οδηγήσουν το μοναδικό αυτό hypercar των 1.000 PS με τον ονειρικό V8 έως ότου επισκεφτούν μία αντιπροσωπεία για να αλλάξουν την αντλία.

Η Ferrari SF90 είναι ένα PHEV hypercar 1.000 PS, ενώ όσοι την έκαναν δική τους εκταμίευσαν από τον λογαριασμό τους ούτε λίγο, ούτε πολύ €800.000

Ferrari SF90 Stradale

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανακαλούνται περίπου 55.000 Tesla Model X

Η ανακοίνωση της ιταλικής φίρμας αναφέρει πως το πρόβλημα εντοπίστηκε στον έλεγχο οχημάτων τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η Ferrari βρισκόταν στη διαδικασία διεξαγωγής δοκιμών, όταν ένα από τα αυτοκίνητα εμφάνισε διαρροή λαδιού, εξαιτίας μιας τρύπας στην αντλία, η οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Η διαρροή λιπαντικού υγρού σε κομμάτια του κινητήρα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά την λειτουργία του μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την πτώση της πίεσης του λαδιού. Μάλιστα στην οθόνη του αυτοκινήτου εμφανίστηκε και η σχετική ένδειξη που έκανε λόγο «περιορισμένες επιδόσεις κινητήρα».

Προς ώρας πάντως, η εταιρεία δεν είχε λάβει καμία πληροφόρηση από τους ιδιοκτήτες (που επένδυσαν περί τις €800.000) του μοντέλου, σχετικά με το εν λόγω πρόβλημα.  

Ferrari SF90 Stradale

Τέλος, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Maranello προχωρά σε ανάκληση του συγκεκριμένου μοντέλου. Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκε αστοχία στον αερόσακο του συνοδηγού σε 13 SF90.

Κλισέ μεν, ταιριαστό δε. Τελικά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube