Ανακαλούνται περίπου 55.000 Tesla Model X

Ανακαλούνται περίπου 55.000 Tesla Model X

Σήμερα έγινε γνωστό από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των αυτοκινήτων πως η Tesla προχωρά σε ανάκληση 54.676 Tesla Model X. Ποιος είναι ο λόγος;

Tesla Model X

To Tesla Model X είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά (και ακριβά) αυτοκίνητα στη γκάμα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 54.676 εξ αυτών όμως είναι αναγκασμένα να ανακληθούν.

Συγκεκριμένα, η ανάκληση των οχημάτων αυτών (αφορά μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το 2021 μέχρι το 2023) οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να μην ανιχνεύεται η χαμηλή στάθμη του υγρού των φρένων και ως εκ τούτου να μην ανάβει η απαραίτητη προειδοποιητική λυχνία.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία (NHSTA), η Tesla προσπάθησε να περιορίσει αυτό το ζήτημα, κυκλοφορώντας μία εντελώς δωρεάν επικαιροποίηση του λογισμικού της, με ασύρματη εκπομπή over-the-air.

Η ανάκληση των 54.676 Tesla Model X οφείλεται στη μη ανίχνευση της χαμηλής στάθμης του υγρού φρένων, με αποτέλεσμα να μην ανάβει η σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων

Tesla Model X

O αμερικανικός κολοσσός της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, διαμήνυσε πως μέχρι της 10 Οκτωβρίου δεν είχε λάβει γνώση για συγκρούσεις, τραυματισμούς ή θανάτους, που πιθανόν να συνδέονταν με το πρόβλημα αυτό, αποκάλυψε η NHSTA.

Επί του παρόντος, η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα στο Reuters οτιδήποτε έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί αναγκάζονται να ανακαλέσουν μονάδες του Model X. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχαν ανακληθεί περίπου 130.000 αυτοκίνητα (Model S, Model Y, Model X) εξαιτίας ενός προβλήματος του συστήματος infotainment. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάκληση 40.000 αυτοκινήτων (εκ νέου Model S και Model X), που παρήχθησαν μεταξύ 2017-2021, εξαιτίας ενός προβλήματος στην υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube