Ferrari F50 vs Lamborghini Aventador SV, φιλικό κυνηγητό στις Άλπεις [video]

Ferrari F50 vs Lamborghini Aventador SV, φιλικό κυνηγητό στις Άλπεις [video]

Εντάξει, δεν είναι και ο καλύτερος οδηγός του κόσμου. Αλλά σίγουρα βλέπουμε να απολαμβάνουν δύο εξαιρετικά σπάνια supercars στο περιβάλλον για το οποίο (εμείς θεωρούμε ότι) φτιάχτηκαν.

Μπορεί το κομμάτι να είναι αργό και τα χιλιόμετρα λίγα, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με πανάκριβα και σπάνια αυτοκίνητα. Τα οποία οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες έχουν το θάρρος και την άνεση να πιέσουν σε ένα ορεινό στροφιλίκι.

Στην περίπτωση δε της
Ferrari F50, με 520 ίππους από μια παλιά εποχή, χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα. H F50 παρουσιάστηκε το 1995. Είχε carbon monocoque σασί και αφαιρούμενη οροφή. Πίσω από τις πλάτες των επιβατών στρόφαρε με λύσσα ένας ατμοσφαιρικός V12 4,7 λίτρων με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών πέντε βαλβίδες ανά κύλινδρο. Ο οποίος είχε τις ρίζες του στον αγωνιστικό κινητήρα F1 3,5 λίτρων που χρησιμοποιούσε η Scuderia το 1990 στην θρυλική Ferrari 641. Με σχέση συμπίεσης 11,3:1 έφτανε να αποδίδει την μέγιστη ιπποδύναμη στις 8.000 rpm και 48 kgm ροπή στις 6.500 rpm.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Είχε το πολύ δύσκολο έργο να διαδεχθεί την επική F40. Και παρότι ήταν ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, ένα διθέσιο αυτοκίνητο Formula 1 για το δρόμο με τα δεδομένα της εποχής, μάλλον αδικήθηκε. Η εμφάνισή της θεωρήθηκε πολύ ήπια, ενώ στο πρακτικό μέρος, υπήρχαν παράπονα ότι ο κινητήρας, βιδωμένος απευθείας στο σασί, μετέφερε έντονους κραδασμούς. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη να την χαρεί ντριφτάροντας, με χαμηλή έστω ταχύτητα, σε ένα στενό στροφιλίκι των Άλπεων τις πρώτες μέρες της άνοιξης, ενώ τα χιόνια δεν έχουν ακόμη λιώσει.

Η Lamborghini της παρέας, σύμφωνα με τον χρήστη του Instagram Powerslidelover που ανέβασε το video, είναι η Aventador SV. Με ατμοσφαιρικό V12 6,5 lt να αποδίδει 750 ίππους, ενώ η ροπή φτάνει τα 70 kgm στις 5.500 rpm. Διαφορές που προέκυψαν μετά από επεμβάσεις στον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και την εισαγωγή μεταβλητού μήκους, και στην εξάτμιση για λιγότερη ανάστροφη πίεση και ακόμα πιο άγριο ήχο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Η SV χρειάζεται 2,8¨για τα 0-100 km/h και η τελική της ξεπερνά τα 350 km/h. Το βάρος της είναι μειωμένο κατά 50 kg, στα 1.525, χάρη στην αλλαγή τμημάτων του αμαξώματος όπως τα πίσω φτερά και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα, με άλλα από ανθρακονήματα. Έχει φυσικά την μαγνητοροϊκή ανάρτηση MRS όπως και την τετρακίνηση, ενώ σημαντική δουλειά έγινε στην αεροδυναμική, με υψηλότερη κατά 170% αρνητική άντωση. να πλέον 170% (!) υψηλότερη σε σχέση με την LP 700-4. Η πιο εμφανής προθήκη είναι η σταθερή αεροτομή που μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις θέσεις, ενώ ανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, με τον εμπρός να διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τον πίσω μεγαλύτερο διαχύτη και πιο «διχτυωτό» κάλυμμα του κινητήρα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Η SV ήταν η πρώτη Lamborghini παραγωγής στην οποία χρησιμοποιήθηκε το εξαιρετικά ελαφρύ, εύκαμπτο και ταυτόχρονα ανθεκτικό υλικό Carbon Skin.
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PowerslideLover (@powerslidelover) στις

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube