Σε δημοπρασία μια σπάνια, μαύρη Ferrari F50

Σε δημοπρασία μια σπάνια, μαύρη Ferrari F50

Μια από τις μόλις τέσσερις Ferrari F50 που βγήκαν από το εργοστάσιο σε μαύρο χρώμα, αναμένεται να πιάσει έως και €3.300.000 σε δημοπρασία.

Όταν ξεφεύγεις από την πεπατημένη και δεν αγοράζεις τη Ferrari σου κόκκινη ή κίτρινη, μπορεί να ανταμειφθείς στο μέλλον από την αξία που θα αποκτήσει λόγω σπανιότητας.

Γιατί μπορεί σήμερα να βλέπουμε τα μοντέλα της Ferrari σε διάφορα χρώματα, ακόμα κι όταν πρόκειται για τα αυτοκίνητα που αποκαλύπτονται στις διεθνείς εκθέσεις ή δίνονται για δοκιμή (όπως η 488 Spider που οδηγήσαμε), όμως για πολλά χρόνια οι Ferrari ήταν σε μεγαλύτερο ποσοστό κόκκινες και σε μικρότερο κίτρινες. Όποιος προτιμούσε κάτι άλλο αντιμετωπιζόταν ως εκκεντρικός, περίεργος ή απλώς… άσχετος με την ιστορία της ιταλικής φίρμας. Όμως εκ των υστέρων φαίνεται ότι αυτή ήταν η έξυπνη κίνηση.

Κι αυτό γιατί λόγω σπανιότητας, αυτοκίνητα σε πιο σπάνια χρώματα αλλάζουν πλέον χέρια σε υψηλότερη τιμή απ’ ό,τι τα αντίστοιχα που ακολούθησαν την πεπατημένη του κόκκινου ή κίτρινου χρώματος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με μια μαύρη Ferrari F50 που πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στην Αριζόνα στις 19-20 Ιανουαρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο «σφυρί» απίστευτη συλλογή 23 αυτοκινήτων με αξία €58 εκατ. [video]

Το μαύρο Nero Daytona είναι το πιο σπάνιο χρώμα σε F50, μαζί με το ασημί Argento Nurburgring, αφού συναντώνται σε τέσσερα αυτοκίνητα το καθένα. Από τις συνολικά 349 F50 που κατασκευάστηκαν, οι 302 είχαν χρώμα κόκκινο Rosso Corsa και οι 31 κίτρινο Giallo Modena. Τα οκτώ αυτοκίνητα που απομένουν ήταν βαμμένα στο πιο σκούρο κόκκινο Rosso Barchetta. Στις ΗΠΑ εισήχθησαν επίσημα 55 F50, και αυτή εδώ είναι μια από τις δύο μαύρες. Πλέον είναι η μοναδική, αφού η άλλη ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα πριν από τρία χρόνια.

Η συγκεκριμένη Ferrari F50 είναι η 62η της σειράς, με αριθμό πλαισίου 104092, και κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο του 1995. Έχει περάσει όλη της τη ζωή στα χέρια σοβαρών συλλεκτών, που την είχαν αποκτήσει ακριβώς για τη συλλεκτική της αξία, και όχι για να την απολαμβάνουν. Έτσι, σήμερα το οδόμετρό της γράφει μόνο 2.090 μίλια, ήτοι 3.360 km. Παρότι έχει κλείσει 21 χρόνια ζωής φαίνεται εντελώς καινούργια, κάτι που ισχύει και για τα αξεσουάρ που συνοδεύουν το αυτοκίνητο: αχρησιμοποίητη μαλακή οροφή, αχρησιμοποίητο hardtop, τρεις αχρησιμοποίητες εργοστασιακές βαλίτσες κ.λπ.

Η εκτίμηση του οίκου RM Sotheby’s είναι ότι αυτή η F50 θα πουληθεί προς $3-3,5 εκατομμύρια (€2,9-3,3).

[Πηγή: RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube