Η Polestar μεταλλάσσεται σε ξεχωριστή μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Polestar μεταλλάσσεται σε ξεχωριστή μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Polestar δεν θα φτιάχνει πλέον (μόνο) ειδικές εκδόσεις Volvo, καθώς μεταλλάσσεται σε έναν αυτόνομο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Polestar, το παρακλάδι της Volvo που ευθύνεται για τις ειδικές σπορ εκδόσεις σχεδιάζει να λανσάρει μια γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία μάλιστα δεν θα έχουν τα σήματα της Volvo.

Δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα αυτού του σχεδίου, αν και το timing της διαρροής της πληροφορίας σε συνδυασμό με την φωτογραφία που από ότι φαίνεται είναι το νέο logo της μάρκας, τοποθετημένο μάλιστα πάνω σε αυτοκίνητο, μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι η αποκάλυψη του πρώτου αυτοκινήτου και η ανακοίνωση των μελλοντικών πλάνων θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

Παρότι τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν τα σήματα της Volvo, θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά. «Η Polestar θα έχει το προνόμιο αποκλειστικής και σε βάθος συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας με τη Volvo και θα επωφελείται από οικονομίες κλίμακας ως αποτέλεσμα της σχέσης αυτής», αναφέρεται σε δήλωση της Volvo. Παρόλα αυτά, καθώς η Volvo και η μητρική Geely έχουν μόνο δύο προσαρμόσιμες πλατφόρμες για όλη τη γκάμα μοντέλων τους, δεν αποκλείεται να υπάρξει τελικά η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας βάσης από λευκό χαρτί. Σε παλαιότερη δήλωσή στο Autocar πάντως, ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Volvo Cars, είχε δηλώσει ότι τα πρώτα μοντέλα της Polestar θα προέρχονται από τη μεσαία και μεγάλη πλατφόρμα της εταιρείας, δηλαδή από τα μοντέλα 60 και 90.

Μια άλλη κίνηση που δείχνει τη στενή συνεργασία Volvo και Polestar αλλά και την πρόθεση της μητρικής εταιρείας η κατεύθυνση της Polestar να διαφοροποιηθεί από το Μ Division της BMW, το Quattro της Audi και τη Mercedes-AMG, είναι η τοποθέτηση σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή του πρώην Αντιπροέδρου του τμήματος σχεδιασμού της Volvo, Thomas Ingenlath. «Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω την πρόκληση να καθιερώσω στην αγορά αυτή τη μάρκα. Όλοι είμαστε. Και θέλουμε να διοχετεύσουμε αυτό τον ενθουσιασμό στην παρουσίαση σειράς εξειδικευμένων μοντέλων. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στην ιστορία της Polestar», δήλωσε ο Ingenlath.

Για να προσθέσει ο Samuelsson: «Η τοποθέτηση του Thomas στην θέση του επικεφαλής δείχνει την προσήλωσή μας στον στόχο, που είναι να παρουσιάσουμε μια διαφορετική , μοναδική γκάμα προϊόντων, κάτω από την ομπρέλα της Volvo. H Polestar θα είναι μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube