Υβριδικά από εδώ και στο εξής όλα τα Volvo Polestar

Υβριδικά από εδώ και στο εξής όλα τα Volvo Polestar

Η Σουηδική εταιρεία θα κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας στα σπορ μοντέλα της, χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο.

Η πρόθεση της Volvo να επεκτείνει τη χρήση της υβριδικής τεχνολογίας στα μοντέλα της είναι ήδη δεδηλωμένη.

Και πλέον ξεκαθαρίζει ότι θα ξεκινήσει από τα σπορ μοντέλα της, κάτω από την ομπρέλα της Polestar. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας δε θα έχει ως προτεραιότητα τα χαμηλότερα δυνατά νούμερα στις μετρήσεις κατανάλωσης, αλλά τα καλύτερα δυνατά στις μετρήσεις επιδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Volvo θα εξελίξει σπορ ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα

Κατά βάση ο λόγος γίνεται για το 2λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της εταιρείας που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει αγγίζει το όριό του ως καθαρά θερμικός, στους 367 ίππους των S60/V60 Polestar.

Η εταιρεία φροντίζει πάντως να ξεκαθαρίζει πως ο χαρακτήρας των μοντέλων της δε θα αλλάξει, λέγοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός να κατασκευάσουν τα απολύτως ταχύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους.

Το βάρος για τα Polestar είναι η απόλυτη ευχρηστία στην καθημερινότητα και ο ιδανικός συνδυασμός της με πολύ γρήγορες επιδόσεις. «Γι’ αυτό και όλα τα Polestar από εδώ και στο εξής θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας» δήλωσε ο επικεφαλής της Volvo Β. Αμερικής, Lex Kerssemakers.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Volvo V90 D5 AWD

Οι ομάδες εξέλιξης των μοντέλων μας αυτή τη στιγμή εξετάζουν επακριβώς τα δεδομένα και τα ζητούμενα που υπάρχουν και προσπαθούν να καθορίσουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν. Το σίγουρο είναι ότι τα εν λόγω μοντέλα θα είναι η βιτρίνα του μηχανολογικού τμήματος της Volvo και στις μέρες μας, αυτό είναι κάτι που δεν νοείται χωρίς την εκμετάλλευση και του ηλεκτρισμού.

[Πηγή: Roadandtrack.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube