Drag Race: Lamborghini Aventador SV εναντίον SVJ [video]

Drag Race: Lamborghini Aventador SV εναντίον SVJ [video]

Οι δύο ταχύτερες εκδόσεις της Lamborghini Aventador έρχονται αντιμέτωπες στην ευθεία.

Το κανάλι 888MF στο YouTube, οργάνωσε μια κόντρα μεταξύ των δύο κορυφαίων εκδόσεων της Lamborghini Aventador - της LP750-4 SuperVeloce (2015) και της LP770-4 SuperVeloce Jotta (2018).

Και οι δύο εκδόσεις της ναυαρχίδας της Sant' Agata φορούν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12, ο οποίος στην Aventador SV αποδίδει 750 PS και 690 Nm, ενώ στην ακόμη ισχυρότερη Aventador SVJ αποδίδει 770 PS και 720 Nm. Παρά τη διαφορά ισχύος, και στις δύο περιπτώσεις η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί περίπου 2,8" ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 km/h, οπότε η μάχη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι σχέση έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; [video]

Εκτός από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, η σημαντικότερη διαφορά της SVJ από την SV είναι το αεροδυναμικό πακέτο με ενεργό σύστημα Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) που την βοήθησε να κατακτήσει το ρεκόρ του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην πίστα Nürburgring-Nordschleife με χρόνο 6:44:97.

Τα πανάκριβα υπεραυτοκίνητα ήρθαν αντιμέτωπα μόνο δύο φορές σε drag-race, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο συμπλέκτης του αυτόματου κιβωτίου από τις βίαιες εκκινήσεις. Δεν θα αποκαλύψουμε το νικητή όμως θα πούμε πως η μάχη ήταν τόσο αμφίροπη που τα αντανακλαστικά των οδηγών κατά την εκκίνηση έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.

[Πηγή: 888MF μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube