Drag Race: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio εναντίον Porsche Macan Turbo [video]

Drag Race: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio εναντίον Porsche Macan Turbo [video]

Η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Stelvio εναντίον του μεγαλύτερου αντιπάλου της Porsche Macan Turbo.

Το βρετανικό carwow οργάνωσε ένα ακόμα drag race, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το ταχύτερο μεσαίο SUV ανάμεσα στην Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio και την Porsche Macan Turbo.

Εκτός από τους δύο άσπονδους εχθρούς, στην κόντρα συμμετέχει και το Audi RS Q3 Sportback, το οποίο όμως ανήκει σε μικρότερη κατηγορία. Ο πραγματικός ανταγωνιστής των δύο μοντέλων θα ήταν ένα RS Q5 που όμως δεν υφίσταται - τουλάχιστον ακόμα - στον κατάλογο της Audi.

Να θυμίσουμε πως η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio φορά τον V6 Bi-Turbo 2,9 λίτρων με 510 PS και 600 Nm που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4.

Η Porsche Macan Turbo φορά επίσης twin-turbo V6 2,9 λίτρων με απόδοση 440 PS και 550 Nm ενώ και εδώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου PDK διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Δυστυχώς από το drag race λείπουν οι Mercedes-AMG GLC 63 S και η BMW X3 M ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον απόλυτο κυρίαρχο της κατηγορίας. Πάντως σε παλαιότερο βίντεο του Top Gear είχαμε δει την κόντρα μεταξύ της Alfa Romeo και της Mercedes-AMG, με τη ζυγαριά να γέρνει υπέρ της δεύτερης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube