Αναβαθμισμένη Mercedes-AMG GLC 63 S: Το ταχύτερο SUV στο Nürburgring

Αναβαθμισμένη Mercedes-AMG GLC 63 S: Το ταχύτερο SUV στο Nürburgring

Η νέα AMG GLC 63 S με τον 4λιτρο V8 είναι διαθέσιμη με στάνταρ και κουπέ καροσερί, φτάνοντας σε τελική ταχύτητα τα 280 km/h.

Ύστερα από το ντεμπούτο της ανανεωμένης Mercedes-Benz GLC στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, η Mercedes-AMG αποκάλυψε την ανασχεδιασμένη GLC 63 και GLC 63 Coupé στο New York Auto Show, διακηρύττοντας ταυτόχρονα ότι είναι τα ταχύτερο SUV στο Nürburgring Nordscheife.

Τα δύο SUV επιδόσεων της AMG υπέστησαν μια σειρά από ελαφρές αλλαγές, οι περισσότερες από τις οποίες επικεντρώνονται στο εξωτερικό στιλ και σε αναβαθμίσεις στην καμπίνα. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένους προβολείς LED και πίσω φανάρια, καθώς και νέες τραπεζοειδείς μπούκες εξάτμισης. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να παραγγείλουν και ένα νέο σχέδιο σε ζάντες, σε ματ χρώμα Graphite Grey Magno, στις 21 ίντσες.

Mercedes-AMG GLC 63

Ωστόσο, οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις βρίσκονται στο εσωτερικό της αναβαθμισμένης AMG GLC 63 S. Η αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο πίνακα και το νέο λειτουργικό σύστημα MBUX της Mercedes-Benz με οθόνη αφής, touchpad, φωνητικές εντολές και (προαιρετικά) χειρισμό μέσω χειρονομιών. Υπάρχει επίσης νέο τιμόνι AMG με touchpad στις οριζόντιες ακτίνες του, ενώ διατίθενται και επιπλέον επιλογές ταπετσαρίας.

Mercedes-AMG GLC 63

Η ισχύς για τα δύο SUV προέρχονται από τον ίδιο 4λιτρο βενζινοκινητήρα V8 της AMG που φορούσε και το απελθόν μοντέλο. Η ισχύς αυτή παραμένει αμετάβλητη, οπότε το στάνταρ αυτοκίνητο αποδίδει 476 PS και 650 Νm, ενώ η έκδοση «S» 510 άλογα και 700 Nm. 

H μετάδοση είναι στάνταρ μέσω του 9ριού αυτόματου διπλοσύμπλεκτου σασμάν Speedshift MCT και περνά στους τέσσερις τροχούς από το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+. Ως αναβάθμιση, όλα τα μοντέλα της γκάμας διατίθενται με στάνταρ την επιπλέον οδηγική ρύθμιση «slippery» για ολισθηρές ή υγρές συνθήκες, καθώς και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό. Τέλος, και τα δύο διαθέτουν ανάρτηση AMG με προσαρμοζόμενα αμορτισέρ και πίσω την αερανάρτηση Ride Control+.

Mercedes-AMG GLC 63

Η AMG δίνει χρόνο 3,8” για το σπριντ των 0-100 km/h τόσο στην GLC 63 S 4MATIC+ όσο και στην GLC 63 S Coupé 4MATIC+. Η μέγιστη ταχύτητα τους περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά μπορεί να ανέβει στα 280 km/h με το προαιρετικό πακέτο Driver’s Package.

Mercedes-AMG GLC 63

Τώρα, για το επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης, η AMG δηλώνει ότι η ανανεωμένη GLC 63 S 4MΑΤΙC+ είναι πλέον το ταχύτερο SUV στο Nürburgring, καθώς πέτυχε χρόνο γύρου 7’ 49” 4.

«Το ρεκόρ του γύρου στο Nordschleife απέδειξε ότι η GLC 63 βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της από την άποψη της δυναμικής συμπεριφοράς», δήλωσε ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers. «Με το V8 μας, έχουμε ένα καθοριστικό USP στο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Έτσι, ήμασταν σε θέση να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη δυναμική συμπεριφορά και να αυξήσουμε περαιτέρω την καταλληλότητα για καθημερινή χρήση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube