Alfa Romeo: Ανανεωμένες Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20 [video]

Alfa Romeo: Ανανεωμένες Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20 [video]

Με νέο σύστημα πολυμέσων, δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και ειδικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα και στην καμπίνα.

Μπορεί η συλλεκτική Giulia GTAm να αποτελεί πλέον τη ναυαρχίδα της Alfa Romeo από πλευράς επιδόσεων, όμως η ιταλική φίρμα δεν ξεχνά και τις εκρηκτικές και εξίσου ποθητές εκδόσεις Quadrifoglio οι οποίες αναβαθμίζονται για το 2020 ακολουθώντας την υπόλοιπη γκάμα των Giulia και Stelvio.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY'20

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, οι διαφορές εντοπίζονται στα σκουρόχρωμα καλύμματα των πίσω φωτιστικών σωμάτων με γραφικά LED και τα διακοσμητικά σήματα. Επιπλέον, αποκλειστικά για τη Stelvio διατίθεται ένα νέο σχέδιο τροχών διαμέτρου 21" που θυμίζει αυτές που φορούσε το πρωτότυπο Tonale.

Alfa Romeo

Οι Quadrifoglio του 2020 ξεχωρίζουν επίσης από τις νέες διαθέσιμες εξωτερικές αποχρώσεις που χωρίζονται σε 4 κατηγορίες - Competizione (εμπνευσμένες από την αγωνιστική κληρονομιά της Alfa Romeo), Metal (εκφράζουν δυναμισμό), Solid (εκφράζουν σταθερότητα), Oldtimer (εμπνευσμένες από την πλούσια ιστορία της Alfa Romeo).

Ανάμεσα στα νέα χρώματα είναι τα νοσταλγικά Red 6C Villa d’Este, Ocher GT Junior και το εικονιζόμενο Montreal Green. Το τελευταίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20 και αποτελεί φόρο τιμής στην Alfa Romeo Montreal που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής.

Επιπλέον, η Mopar προσφέρει τη νέα σειρά Quadrifoglio Accessories Line, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη νέα εξάτμιση της Akrapovič που είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και ανθρακονήματα και προσφέρει μια ακόμη πιο έντονη ηχητική εμπειρία.

Alfa Romeo

Στο εσωτερικό πρωταγωνιστεί η κεντρική οθόνη αφής 8,8" με το νέο σύστημα πολυμέσων. Αυτό έχει νέα γραφικά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις Quadrifoglio επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου.

Επιπλέον έχουμε ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, νέο τιμόνι και νέο επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου που στη βάση του φέρει την ιταλική σημαία. Οι ζώνες είναι διαθέσιμες σε μαύρο, κόκκινο ή πράσινο χρώμα ενώ εκτός από τα σπορ καθίσματα με επενδύσεις από Alcantara διατίθενται και τα προαιρετικά καθίσματα της Sparco με σκελετό από ανθρακονήματα.

Alfa Romeo

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) της Bosch, που επιτρέπουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Αυτό σημαίνει πως σε ορισμένες συνθήκες (όπως στον αυτοκινητόδρομο) τα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού.

Τα συστήματα περιλαμβάνουν Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας), Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας), Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο) και Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης).

Alfa Romeo

Μηχανικά δεν έχουμε αλλαγές, καθώς κάτω από το καπό παραμένει ο γνωστός κινητήρας V6 Bi-Turbo 2,9 λίτρων με 510 PS και 600 Nm που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα Alfa Active Torque Vectoring.

Όπως και πριν, στην Giulia Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ενώ στην Stelvio Quadrifoglio και στους τέσσερις τροχούς χάρη στο σύστημα τετρακίνησης Q4. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε τα προγράμματα οδήγησης Alfa DNA Pro Selector και την ενεργή ανάρτηση Alfa Active Suspension.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm [video]

Η Alfa Romeo θα ανακοινώσει τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20 μέσα στο προσεχές διάστημα. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και την επίσημη παρουσίαση των δύο μοντέλων που έγινε διαδικτυακά.

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube