Dieselgate: Η VW καλείται να αποζημιώσει πελάτες που πήραν δάνειο για αυτοκίνητο με παράτυπο λογισμικό 

Dieselgate: Η VW καλείται να αποζημιώσει πελάτες που πήραν δάνειο για αυτοκίνητο με παράτυπο λογισμικό 

Τι αναφέρει απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καρλσρούης και τι υποστηρίζει η Volkswagen.

Η Volkswagen πρέπει να αποζημιώσει πλήρως τους πελάτες που έλαβαν δάνεια για να αγοράσουν αυτοκίνητα ντίζελ, τα οποία στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχαν ενσωματωμένο το παράτυπο λογισμικό που στοιχειοθέτησε το περίφημο dieselgate. 

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε την Τρίτη την ένσταση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και δήλωσε ότι πρέπει να πληρώσει €3.300 σε έναν πελάτη που αγόρασε ένα από τα αυτοκίνητα ντίζελ το 2013, συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμων τόκων για το δάνειο του συγκεκριμένου πελάτη. Η απόφαση λέει πως ο αγοραστής στην συγκεκριμένη περίπτωση αντιμετωπίζεται σαν να μην είχε ποτέ πραγματοποιήσει την αγορά του αυτοκινήτου.

Η υπόθεση αφορά σε έναν πελάτη που αγόρασε ένα μεταχειρισμένο VW Golf με δάνειο από την VW Bank, θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αφού αποκαλύφθηκε το dieselgate επέστρεψε το αυτοκίνητο και προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να μην πληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι η απόφαση μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για άλλες ανάλογες προσφυγές, η VW δήλωσε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδικασμένο και επιπλέον πως δεν είναι διατεθειμένη να αποζημιώσει τον πελάτη για τους τόκους του δανείου του. 

Πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλες προσφυγές, χωρίς όμως να δίνουν τον ακριβή αριθμό τους και το τι ακριβώς διεκδικούν που πελάτες της εταιρείας. Από το 2015, όταν και αποκαλύφθηκε το dieselgate η VW έχει υποστεί μια συνολική οικονομική ζημιά της τάξης των €32 δισ. ως αποτέλεσμα του σκανδάλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube